Прочитај ми чланак

Обрадовић: Немогуће утврдити размере крађе буџета док се не промени власт

0

Немогуће је утврдити колике су размере крађе буџета док се не промени власт, па зато нисмо хтели да говоримо о цифрама, али када се заустави лоповлук и ослободи новац, моћи ће да се финансирају социјалне и економске мере Патриотског блока за обнову Србије, изјавио је председник покрета Двери Бошко Обрадовић.

Обрадовић је на конференцији за новинаре, са сарадницима Тамаром Миленковић Керковић и Милошем Парандиловићем, представио 10 мера листе, које подразумевају преусмеравање субвенција на домаћа предузећа, смањење пореза на зараде на испод 50 одсто, подршку женама предузетницама, подршка пензионерима, оштећеним грађанима у банкарским споровима, особама са хендикепом, а припремљени су и посебни пакети мера за младе и родитеље са децом.

Знамо где се краде у буџету, на тендерима и јавним набавкама, рекао је Обрадовић и навео пример националног стадиона који би требало да кошта 250 милиона евра, а у Србији је 150.000 људи без икаквих примања.

Стране директне инвестиције се субвенционишу са 93,5 одсто новца из бужета, навео је Обрадовић и поручио да ће после промене власти домаћи предузетници имати приоритет.

Нисмо ми против страних инвеститора, али они морају поштовати радничка и синдикална права, дати добре плате радницима, нагласио је Обрадовић.

Потпредседница Двери Тамара Миленковић Керковић оценила је да је порески систем у Србији неправедан, а да је суштина мера које предлажу да терет кризе „коначно“ понесе најбогатији део становништва.