Прочитај ми чланак

НОВО ПОНИЖЕЊЕ СРБИЈЕ: Српски председник не може на Косово, а Тачи долази у Прешево

0

Шиптарско-окупаторски председник Косова Хашим Тачи посетиће у среду Прешевску долину с Јоханесом Ханом, европским комесаром за суседску политику и политику проширења,где ће остати два дана, потврдила је јутрос агенција Прешева Јоне (Прешево данас), позивајући се на неименовани извор из Тачијевог кабинета.

„У Прешевио нећу ићи као Хашим Тачи, веЋ као председник републике Косово“, изјавио је Тачи, како преноси агенција Прешева Јоне.

Beta/AP (Visar Kryeziu)

У делегацији из Приштине, у овој, како је наведено, историјској посети косовског председника, биће шест чланова, међу којима и министри економије, правде и културе у косовској Влади, а с делегацијом ће бити и Јоханес Хан, европски комесар за суседску политику и политику проширења, објавила је агенција Прешево Јоне цитирајући неименовани извор из Тачијевог кабинета.

Последњих дана представници Албанаца из Прешевске долине састали су се с Тачијем два, три пута, јавља дописник Прешева Јоне из Приштине, а до посете ће доћи на позив организације „Спреса“ из Бујановца.

Тачи би, према најави, требало да посетити Коридор 1о, Бујановачку бању и Сијарину.

По речима председника удружења „Спреса“ Невзата Љутфијуа, „посета ће бити реализована уз помоћ Бриесла, а уз сагласност Београда, и све ће се одвијати по протоколу“.

 

Током посете биће потписани споразуми о финансијској помоћи косовске Владе Прешевској долини, а другог дана посете, пре него што крене у Бујановац и Медвеђу, Тачи ће посетити основну школу у селу Царавајке где ће уручити школску опрему, најавила је Прешево Јоне.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!