• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • Ненад Поповић: Милитаристи међу мигрантима велика претња, подићи зид на граници са Македонијом
Прочитај ми чланак

Ненад Поповић: Милитаристи међу мигрантима велика претња, подићи зид на граници са Македонијом

0

nenad popovic

Српска народна партија затражила је у данасњем саопштењу што хитније подизање зида на граници са Македонијом како би се спречила „најезда“ миграната у Србију.

– Након што је наша полиција идентификовала и прве припаднике терористичке Исламске државе (ИСИС) међу мигрантима који су, ових дана, прошли кроз Србију и након најновијих акција македонске државе и војске у циљу спречавања неконтролисаног уласка илегалних миграната из Азије и Африке, СНП још одлучније захтева што хитнију изградњу зида на граници са Македонијом – наводи та странка.

СНП политичке функционере и активисте, како наводи, тзв. невладиних организација који предлог те странке називају „нецивилизацијском мером“ пита – због чега мигранти не беже ка најбогатијим земљама света, које су практично њихове комшије, а успут су и исламске земље, попут Саудијске Арабије, Катара, Кувајта, Уједињених Арапских Емирата, већ хрле у Европу?

– Зашто мигранти не иду у богату Турску где живи 80 милиона припадника њима блиског народа већ долазе у сиромашну Србију? Од изузетне је важности да информишемо грађане Србије да је Саудијска Арабија почела да гради хиљаду километара дуг зид, са низом жичаних ограда и јарака, насипа и прокопа, испрекиданих надзорним торњевима и стражарским местима – кажу у СНП-у.

То чине да би се заштитили од неконтролисаног прилива миграната, а међу њима и потенцијалних терориста, наводи СНП и додаје да Саудијска Арабија то ради иако су јој мигранти сродни Арапи и муслимани.

– Зато Србија не треба да се стиди идеје о изградњи зида на граници са Македонијом већ треба што пре да почне да га гради како би, док не буде касно, заштитила своју територију и грађане од неконтролисане најезде миграната, а међу њима и потенцијалних терориста – поручују из СНП-а.

Принцип који предлаже СНП за решавање проблема миграната потпуно је исти као принцип који по овом питању примењују ЕУ, САД и арапске земље, наведено је у саопштењу.

Ненад Поповић: Милитаристи међу мигрантима велика безбедносна претња за Србију

За Србију је изузетно велика безбедносна претња чињеница да преко наше територије, као мигранти, пролазе милитаристи из Сирије и других земаља. Ову претњу као држава морамо озбиљно да схватимо, изјавио је Ненад Поповић, председник Српске народне партије за лист Информер који доноси причу о бившем команданту побуњеника у Сирији Лаиту ел Салеху, који је је пре неколико дана уочен у колони избеглица у Грчкој.

– Име овог човека је познато страним безбедносним структурама. Он ће се у неком тренутку наћи у Србији. Ако се већ и не налази овде. Он је милитариста који уме да барата оружјем и који представља претњу за Србију и читаву Европу. Ово је само један случај који је документован фотографијом, а вероватно их има на хиљаде – рекао је Поповић.

Он је упитао шта ће тек бити када број од милион и по потенцијалних миграната који се тренутно налазе на граници Сирије и Турске, крене ка Србији?

– Зато је СНП изнела идеју да се подигне зид на граници са Македонијом како би се заштитила безбедност наших грађана и наше деце. Исто онако као што је ЕУ подигла зид на мађарској граници – закључио је Поповић.

(Блиц-СНП