Прочитај ми чланак

Немају пијаћу воду, али је зато СНС сам изашао на изборе, сам бројао и сам победио

0

На локалним изборима учествовала само једна странка – напредњаци сами учествовали, сами бројали и сами себе надмашили. На изборима за чланове Савета месних заједница у општини Лебане учествовала је само СНС и однела апсолутну победу над самом собом, такорећи превазишли су сами себе.

Није ни нормална ни уобичајена ситуација да се на изборима кандидује само једна листа, али код нас је све могуће.

На 36 бирачких места у 32 месне заједнице гласало је 50,92% гласасача од укупно 17.197 пунолетних грађана уписаних у бирачки списак.

Напредњаци из Лебана су прогласили апсолутну победу против замишљеног политичког противника освојивши свих 146 одборничких манддата. Циљ им је био, како преносе медији, излазност од 100%. Локални медији су напредњачка гласила на којима нема ни речи о томе да у изборној трци није било опозиције. Апсолутну победу уз шампањац није покварила ни чињенца да Лебане скоро месец дана нема исправну пијаћу воду.

На снажне напоре локалног портала да увелича победу СНС на локалним изборима, грађани су одговарали у коментарима, критикујући изборне услове и бахатост локалних функционера:

– Сами учествовали, сами бројали, и добили 100% гласова од изашлих… Свака част на победи.

– Нисмо ни знали за изборе и ко је на листи а замолио би редакцију инфо центар југ да се мало висе забави са проблемом воде.

– Замолио бих редакцију „Инфо центра Југ“ да нама (грађанима) пошто већ извештава о овом данашњем догађају, да информацију колико на овим “изборима” учествује странака, коалиција, или група грађана,и које су то странке, под број један. А под број два, да уколико добијемо одговор од вас да једна странка учествује на овим „изборима“, тј.уколико је истина оно што су објавили медији, да уцествује само једна странка (СНС), онда немојте да користите термине као сто су „избори“,“бирање“ и сл., јер да би се несто назвало избором, или изборима, мора да постоји макар две ствари, између чега би се бирало.

– Какви су бре ово избори пола грађана није знало за гласање, ко је овде кога гласао, грађани воду немају за пиће, избија алегија од нечисту воду, улице су нам у блато до колена, нек се позабаве тим проблемом а не да су им битни избори. Грађани који су гласали позвани су телефоном, сигурни гласови, брука и срамота ме је што живим у ову општину.

Према речима представника опозиционих странака, који углавном бојкотују рад Скупштине општине Лебане, рачунајући и коалиционог партнера из Социјалистичке партије Србије (СПС), одлука о изборима у месним заједницама донета је на једној од седница као додатна тачка и да су они за то касно сазнали, па нису могли да прикупе неопходну документацију.

Победа напредњака над самим собом, у свим месним заједницама је, наравно, била извесна, али намера ове странке, како јављају агенцији Бета сами њени чланови, јесте да излазност буде 100 одсто.