Прочитај ми чланак

НАРОДНА СТРАНКА одала почаст чувеном Драгиши Недовићу, Алексић свира „Ибар водо“

0

На данашњи дан давне 1966. године, упокојио се наш велики композитор и песник Драгиша Недовић, који је аутор (музика и текст) десетине песама за сва времена, за које већина Срба мисли да су изворне, а у питању су севдалинке, затим песме из Шумадије и других крајева Србије, као и Далмације.

Народна странка му је одала почаст тако што је потпредседник Мирослав Алексић на хармоници одсвирао „Стани, стани Ибар водо“.

Подсећамо, Драгиша Недовић је написао између осталог хитове за сва времена: „У лијепом старом граду Вишеграду“, „Прођох Босном кроз градове“, „Из Босне се једна песма чује“, „Босанске ме пјесме занијеше“, „О бродићу бели“, „Маре, Маре, срићо моја“ (Кад си била мала Маре), „Стани, стани, Ибар водо“, „Обраше се виногради доле крај Тополе“, „Лепе ли су нано Гружанке девојке“, „На Морави воденица стара“, „Јесен прође, ја се не ожених“, „Ајд’ д’ идемо Радо“, „Сиромах сам, друже“, „Хармонико моја“, „Плућа су ми болна“, „Јесил’ чуо мили роде“, „Стаде се цвијеће росом китити“, „Текла река Лепеница“…