Прочитај ми чланак

Јеремић поднео оставку на место председника Народне странке

0

"Поднео сам неопозиву оставку на место председника Народне странке", написао је Вук Јеремић вечерас на друштвеној мрежи Икс.

„Ову одлуку сам донео пре неколико дана, а вечерас сам је саопштио људима за које сам осећао потребу да о томе буду обавештени пре остатка јавности – члановима Председништва Народне странке“, навео је Јеремић.

Како је написао, имајући у виду изборне резултате, „ово је једини одговоран корак којим се чува достојанство странке“.

„И неопходан предуслов за то да би она могла да се поново уздигне, остајући верна својој изворној политици и принципима“, поручио је Јеремић.

Јеремић је написао да ће новог лидера Народне странке изабрати чланови на Изборној скупштини странке.

„Ја се нећу поново кандидовати за председника, али ново руководство ће имати моју безрезервну подршку. О учешћу и евентуалним коалицијама на свим изборима који би могли да се догоде пре Изборне скупштине странке одлучиваће Председништво Народне странке, које је од данас у техничком мандату“, поручио је Јеремић.

О учешћу и евентуалним коалицијама на свим изборима који би могли да се догоде пре Изборне скупштине странке, каже – одлучиваће Председништво Народне странке, које је од данас у техничком мандату.

Јеремић је рекао да подржава захтеве грађана и опозиционих странака да дође до нових избора на свим нивоима.

„Независно од изборних услова и свих других неповољних околности у којима смо се борили, нема сумње је да је воља грађана Србије таква да Народна странка у овом тренутку не представља значајан чинилац у политичком животу наше земље. Поштујући то, моје колеге из Председништва и ја смо одлучили да до даљег у јавности наступамо само у личном капацитету“, навео је Јеремић.