Прочитај ми чланак

Руководство Народне странке поднело оставку

0

Председник Народне странке Вук Јеремић и сви чланови Председништва Народне странке поднели су оставке.

Имајући у виду изборне резултате, ово је једини одговоран корак којим се чува достојанство странке и који је предуслов да се она поново уздигне, остајући верна својој изворној политици и принципима.

Председништво Народне странке је затражило од досадашњег председника, генералног секретара и Извршног одбора да привремено наставе да обављају своје дужности, до Изборне скупштине Народне странке на којој ће бити изабран нови лидер и ново руководство.

О учешћу и евентуалним коалицијама на свим изборима који би могли да се догоде пре Изборне скупштине странке одлучиваће Председништво Народне странке, које је од данас у техничком мандату.

Подржавамо захтеве грађана и опозиционих странака да дође до нових избора на свим нивоима, у складу са законом.

Независно од изборних услова и свих других неповољних околности у којима смо се борили, нема сумње да је воља грађана Србије таква да Народна странка у овом тренутку не представља значајан чинилац у политичком животу наше земље. Поштујући то, позивамо чланове странке да до даљњег у јавности наступају само у личном капацитету.

Председништво Народне странке се захваљује свим грађанима Србије који су нам на овим изборима поклонили поверење, као и свим активистима и симпатизерима странке на несебичном залагању у претходним месецима у борби за вредности и политику у коју искрено верујемо.