Прочитај ми чланак

НАДА подржава протесте пољопривредника

0

Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС подржава протест и оправдане захтеве пољопривредника.

„Пољопривредници оправдано траже од Владе Србије испуњење обећаног из маја месеца, када су обуставили свој протест. На овакав потез натерала их је мука, јер се њихове недаће гомилају годинама због лоше политике власти према аграру. Наш пољопривредник нема предвидивост у производњи, субвенције у ратарству по хектару су најниже у региону и са њима не може да буде конкурентан на тржишту. Откупне цене пшенице, кукуруза, сунцокрета су такве да су пољопривредници у минусу, а ако још знамо да су приноси по хектару били смањени у неким регионима Србије и до педесет одсто, због елементарних непогода, јасно је да без помоћи државе не могу да уђу у предстојећу припрему и сетву“ – изјавио је потпредседник Новог ДСС-а, народни посланик коалиције НАДА, Зоран Сандић.

„Држава уместо да помогне сељаку и испуни обећано, шаље своје батинаше да им блокирају излаз из њихових кућа. Тога нема нигде у свету. Потребна је провера власти која ће водити другачију политику према аграру и имати јасну стратегију за развој наше пољопривреде. Пољопривреда треба да буде стратешка грана привреде у нашој земљи и новца из буџета за њен развој и напредак мора бити, макар не градили национални стадион и друге непотребне за ово време пројекте“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

Ванредни републички и локални избори, који се одржавају у више градова и општина, укључујући и главни град, Београд, расписани су за 17. децембар ове године, а у њима коалиција НАДА учествује на изборној листи „Др Милош Јовановић – НАДА за Србију“, под редним бројем 5.