Прочитај ми чланак

Милош Јовановић: За мене је Александар Вучић завршена прича

0

Председник Новог ДСС и један од лидера коалиције НАДА (Нови ДСС-ПОКС) Милош Јовановић изјавио је да без заједништва опозиције након избора неће бити ни смене режима Српске напредне странке и да је пред опозицију постављено питање „да ли хоћемо или нећемо да мењамо режим Александра Вучића“, саопштила је данас та коалиција.

“Ја кажем хоћемо и морамо. Да ли постоји начин за то? Један једини, а то је да цела опозиција сарађује. Ја нећу имати 51 одсто, нити ће било ко“, рекао је Јовановић у Инсајдер интервјуу.

Он је нагласио да не постоји никаква могућност сарадње са СНС и Вучићем.

„За мене је Александар Вучић завршена прича. Никаква могућност сарадње за мене не постоји. Он је прихватио француско-немачки план и за мене је то црвена линија која није смела да се пређе, то је противуставно и противдржавно. И мој циљ је да развластим његов режим свуда где год је то могуће“, изјавио је Јовановић.

Он је оценио да је за будућност Србије веома важно да се промени политички систем и да се укине партијска држава јер у тим околностима не могу да функционишу ни правосуђе ни медији.

„Пут за то је да се промени изборни систем. Да се гласа за људе по имену и презимену“, сматра Јовановић.

Говорећи о евроинтеграцијама Србије, он је рекао да је свака сарадња са Унијом добра – економска и трговинска, културна и академска – али да се питање чланства у ЕУ не поставља јер се Унија, како је оценио, неће ширити неко време, а да се од Србије тражи да призна сецесију Косова и Метохије.

Као алтернативу евроинтеграцијама предложио је сарадњу у Европском економском простору.

Ванредни републички и локални избори, који се одржавају у више градова и општина, укључујући и главни град, Београд, расписани су за 17. децембар ове године, а у њима коалиција НАДА учествује на изборној листи „Др Милош Јовановић – НАДА за Србију“, под редним бројем 5.