Прочитај ми чланак

МАРКО ДЕНЧИЋ (за Србин.инфо): За лепши Вождовац у праведнијем Београду

0

billboard-za-dss (2)-1

Не нудимо високу страначку политику пуну празних обећања већ низ конкретнијих мера за богатији, запосленији, здравији, чистији културнији Вождовац чије ће приходе да користе сами грађани Вождовца, а не политичке елите ради својих приватних и уско страначких интереса.   Ово  у интервјуу за „Србин инфо“ поручује Марко Денчић, председник општинског одбора Вождовац Демократске странке Србије, која излази под редним бројем 3 – ДСС „За лепши Вождовац у праведнијем Београду“.

Који је ваш програм са којим излазите на локалне изборе на Вождовцу? Шта имате да понудите грађанима?

Наш слоган је “За лепши Вождовац у праведнијем Београду“. Једина смо странка која је изашла у кампању са конкретним програмом за Вождовац. Исти смо конципирали у 26 конкретних мера, које се  у складу са законском и статутарном регулативом могу спровести. Полазимо од тога да се води кампања за локалне изборе и да треба народу предочити да се ради о конкретним стварима на локалу и да нико не бира Дачића за члана општинског већа, или Вучића за првог заменика председника скупштине општине или, не дај боже, Ђиласа за начелника општинског одељења за финансије. Ми се бавимо нашим Вождовцем, где живимо, кога волимо и имамо у својим редовима знатан број младих образованих Вождовчана који могу спровести у дело оно што обећамо.

Не могу Вас упутити на сајт дссвождовац.срб- иначе први ћирилични домен било које политичке организације у Србији, зато што нам је, по ко зна који пут, хакован. Не воле нас, али терамо по своме.

26 КОНКРЕТНИХ МЕРА ЗА БОЉИ ЖИВОТ НА ВОЖДОВЦУ  – ЗА ОНЕ КОЈИМА ОСТАВЉАМО ВОЖДОВАЦ

Иницираћемо хитну измену прописа о социјалној и дечјој заштити на основу којих при упису у вртић не би била дискриминисана деца чији су један или оба родитеља незапослени, како би њихови родитељи могли активно да траже посао.

Основаћемо  фонд „успешни – за будућност“ кроз који би се прикупљала средстава за стипендирање младих талената са Вождовца, а који би припомогли успешне фирме и појединци са територије ГО Вождовац.

Протераћемо дрогу и насиље из наших основних и средњих школа, увођењем видео надзора и у тесној сарадњи општинске власти и ОУП-А Вождовац.

Обезбедићемо “ВОЖДОВАЧКИ БЕБИ ПАКЕТ“ који би дочекао свако вождовачко новорођенче у првим данима живота, а чије би нам пријаве пребивалишта достављао ОУП Вождовац.

Суфинансираћемо исхрану деце у вождовачким школама, како би деца добијала искључиво здраве органске оброке.

Финансираћемо једнодневни излет на Авали сваком одељењу из вождовачких школа.

Отворићемо саобраћајни полигон за образовање и едукацију вождовачке деце основношколског и предшколског узраста- први те врсте у Београду.

Изградићемо нове паркиће и игралишта за децу, као и поправићемо оне које нико не одржава.

Финансираћемо куповину таблет рачунара са интегрисаним образовним софтверима одређеној категорији свих вождовачких основаца ( по препоруци стручних лица- нпр. ђацима трећацима).

Обезбедићемо бесплатну wi-fi мрежу у свим школама за оне који су стварали Вождовац.

Увешћемо пројекат геронто- домаћица којим ће се најстаријим суграђинима од стране општине омугућити свакодневна комуникација и неопходна помоћ.

ЗА ЗДРАВИЈИ ВОЖДОВАЦ

Проширићемо, према студији здравствених потреба вождовчана , постојећу мрежу примарне заштите са садашњих 13 на укупно 15 здравствених станица ( Кумодраж 2 и насеље Степа), повећаћемо капацитете на 4 тренутно најоптерећеније, а свима ћемо обезбедити брзе и ефикасне лабораторијске налазе и повећати број специјалиста (за офтамолошке, педијатријске и ултразвучно- дијагностичке прегледе …)

ЗА ЗАПОСЛЕНИ ВОЖДОВАЦ

Покренућемо формирање комерцијално- привредних зона уз обилазницу и ауто-пут чиме ће се створити услови за инвестирање и развој више од 80 фирми у производним делатностима чисте технологије са преко 6700 нових радних места.

Формираћемо “БИЗНИС ИНКУБАТОР“ где би, уз податке националне службе за запошљавање, окупили незапослене вождовчане, обезбедили обуку из израде бизнис планова и омогућили бесплатну логистичку подршку: салу за састанке, рачунаре, и приступ релевантним изворима информација о државним субвенцијама, старт ап кредитима уз евентуалну субвенционисану цену општинског пословног простора у првим годинама пословања

ЗА ЧИСТИЈИ ВОЖДОВАЦ

Развијаћемо вождовачку “ ЕКО- ПАТРОЛУ“, као нашу идеју, до нивоа где ће иста покривати цео вождовац са дневном ажурношћу.

ЗА БОЉИ САОБРАЋАЈ НА ВОЖДОВЦУ

Пројектом “ПАРКИНГ ЗА СВЕ“ обезбедићемо на вождовцу 1400 нових паркинг места, без умањења зелених површина.

У сарадњи са агенцијом за безбедност саобраћаја у року од две године повећаћемо безбедност саобраћаја за  све учеснике у сабраћају   ( како пешака, тако и возача).

Уредићемо интерне саобраћајне комуникације у оквиру комплекса стамбених зграда ( колски прилази, пешачке стазе степенице, гелендери, рампе за инвалиде …)

ЗА ВОЖДОВАЦ- ОПШТИНУ СПОРТА

Организоваћемо заборављена спортска такмичења на нивоу клубова и школа са Вождовца.

ЗА ВОЖДОВАЦ- КУЛТУРНУ ОАЗУ

Формираћемо културни центар- галерију где ће се окупљати креативни ствараоци целе општине, и омогућићемо им основне услове за рад

ВОЖДОВАЧКА УПРАВА ВОЖДОВЧАНИМА

Увешћемо електронску управу у свим сегментима рада. Где ће свим подносиоцима захтева бити омогућено да путем интернета добију информације о току предмета као и потребна упутства.

Успоставићемо систем менаџмента квалитетом ISO9001 који грађанима као корисницима услуга обезбеђује процесе и поступке који се контролишу и стално унапређују, редовне интерне и екстерне провере да ли се процедура поштује, колико се предмета решава и у ком року, колико предмета касни и зашто, ко представља уско грло у процесу, какве су перформансе и све друго што ће бити стална обавеза свих запослених у општинским службама.

ЗА ЗЕЛЕНИ ВОЖДОВАЦ

Као и до сада, нећемо дозволити да иједно дрво на Вождовцу буде жртва нечијих интереса и самовоље.

ЗА ПРАВЕ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ- ИЗАБРАНЕ ОД ГРАЂАНА

Иницираћемо измену прописа у скупштини општине вождовац и омогућићемо применом закона о локалној самоуправи да грађани сами бирају органе своје месне заједнице, а не, као до сада, да их делегира скупштина.

ЗА ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСАН ВОЖДОВАЦ

Наставићемо прекинуте активности на топлификацији вождовачких насеља (приоритети насеља у којима није реализован план топлификације).

ЗА НАЈБОЉЕ ПРИЈАТЕЉЕ ВОЖДОВЦА

Направићемо три ограђена игралишта за псе са пратећим садржајем, како би наши љубимци могли несметано да се играју, а паркови за децу били чистији и безбеднији.

Кампању сте започели оптужбама на рачун градске власти. Колико је Градска власт одговорна за стање на Вождовцу? 

Сматрамо да је Вождовац запуштен, и да је то великим делом резултат небриге градске власти, која је Вождовац третирала као општину другог реда, поготову у поређењу са другим општинама где је ДС била на власти и које су добијале значајнија финансијска средства и где је више улагано. Због такве градске власти смо, између осталог, и гласали за њихову смену.

Позвали сте странке да не лепе плакате у току кампање?

Мислимо да је апсурдно да се странке тобоже брину о Вождовцу, а са друге стране већ у току кампање чине управно супротно- прљају га бесомучно. Шта ли ће радити када дођу на власт, ако већ сада не брину о њему.

Одустајање листе „Грађанска алтернатива“ створило је непријатну ситуацију у којој су се бројеви листа странак померили. Ко стоји иза тога?

Иза тога стоји ДС, што је потврђено већ сурадан када је та “листа“ дала јавну подршку ДС-у, мада се против померања бројева нису претерано бунили ни СНС и СПС.

(Србин.инфо)