Прочитај ми чланак

Мало је доживотна! ОТАЏБИНА: Вучић је најбогатији Србин, али ће га памтити по…

0

Решавање проблема српских регистарских таблица на Косову и Метохији кренуло је уз велику халабуку Александра Вучића. Она се огледа у театралном напуштању сепаратистичких институција самопроглашене републике Косово до бројних натписа и транспарената којима је преплављен север Косова и Метохије. Ти транспаренти су имали поруке у стилу „Северна бригада“, „Ту смо“, „Само вас чекамо“, „Нема предаје, КМ регистрација остаје“.

А онда, после само десет дана „националног буђења“ председника Србије, све је пало у воду. Посланици његове Српске или боље рећи СНС листе вратили су се у сепаратистички парламент. Председник то правда бизарним и необичним разлозима, типа, да су се вратили да не би наводно тамо нека Рада Трајковић укинула српски језик и отела имовину Српској православној цркви.

Наставак те политичке вратоломије десио се у Бриселу. Председник Србије је показао „конструктивну“ позицију и одрекао се српских регистарских таблица. Прво неће да издаје нове а онда се обавезао да ће постојеће када им истекне рок важења угасити. Тако је председник Србије у стилу Луја XВИ, држава то сам ја, својевољно мимо важећег Устава и закона укинуо српске регистарске таблице на Косову и Метохији чиме је по ко зна који пут прекршио Устав Републике Србије. Некунструктивни Аљбин Курти, како га назива министар спољних послова Србије, захваљујући издаји Вучића и Дачића протерао је још један од српских симбола из јужне српске покрајине.

Александар Вучић ову своју издају објашњава на сличан начин као и много пута пре тога. Да би сачувао мир и животе Срба, да не би српски младићи били у мртвачким ковчезима он је био принуђен да изда српске државне и националне интересе. То образложење је иначе важило и када је предавао судство, и када је предавао полицију, и када је предавао цивилну заштиту, и када је предавао електропривреду, и када је предавао телекомуникације, стављао стикере итд. Александар Вучић још каже да је он то морао да уради јер је РОСУ полиција већ присутна у касарнама на северу Косова и Метохије.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да до доласка на власт Александра Вучића на северу Косова и Метохије није било ни РКС ни КС регистарских таблица. Доласком Александра Вучића на власт српске регистарске таблице су нестале а РКС су завладале. До доласка Александра Вучића на власт РОСУ полиција ни у сну није смела да помисли и да крочи на север Косова а сада широм севера Косова гради касарне као права окупациона власт. Грађани Србије треба да знају да је одлуку о градњи ових касарни донела влада самопроглашене репубике Косово. Министар у тој влади и председник Српске листе Горан Ракић гласао је за ту одлуку владе. И не само то, него је гласао и за одлуку да се Србима експроприше земља на којима се те касарне граде. Без благослова Александра Вучића то није могло да се деси. Тако издајник у лику предедника Србије иначе врховнии командат Војске Србије на територији Републике Србије одобрава градњу касарни непријатељске јој војске.

Са каквом озбиљношћу председник Србије решава најважније српско национално и државно питање показује његово понашање на последњем састанку са сепратистом Аљбином Куртијем. У паузи тог састанка уместо да буде окружен својим саветницима он игра шах чиме је само показао да је састанак био излишан и да се он још унапред договорио са представницима САД, ЕУ и Приштине а све остало је била фарса и глума. Стога није ни чудо да наши политички противници у Сарајеву и Загребу кажу да је Србија у Бриселу понижена. Александар Вучић каже да му је његов пријатељ и министар спољних послова рекао да је Србија у Бриселу победила а да је Аљбин Курти поражен јер није конструктиван и протерује српске регистарске таблице са Косова и Метохије. Српска народна пословица каже, питај брата лажова а тај брат лажов се прославио чувеном крилатицом – ко мисли да је Косово наше нека узме Устав Србије па нека иде у јужну српску покрајину.

За данас је Александар Вучић односно Српска листа заказала митинг српских жена у Косовској Митровици због регистарских таблица. У својој политичкој борби од ’99. године када је сачувао и територију и институције српске државе народ на северу Косова предвођен члановима Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ никада се није крио иза српских жена, мајки и сестара. Мушкарци нису били у позадини кријући се иза женских сукњи и њихови синови нису се враћали у ковчезима како зна да каже Александар Вучић. Показатељ те успешне политичке борбе је тај да су 2011. године и власт у Приштини и представници УМНИК-а и ЕУЛЕКС-а на Дудином крушу кренули да граде нову административну линију на северу Косова. Дудин крш се иначе налази на граници између Звечана и општине јужна Митровица. А онда је дошла напредњачка власт и све тековине једне успешне политичке борбе бацила у воду.

Данас је председник Србије на основу многих процена најбогатији Србин. Али Александар Вучић не схвата да то лично богатство не може да опере једну срамну издају коју је он наметнуо и себи и својим потомцима. И док је века и света о томе ће да се и прича и приповеда а највероватније да ће се та издаја описивати и у српским уџбеницима историје.

Како радили тако нам Бог помогао.