Прочитај ми чланак

ЛЕЧИЋ: Бићемо као командоси, као нинџе, свуда где се крше закон и људска права

0

Немојте да се збуните ако нас нема у правом тренутку довољно, биће нас кад буде требало, рекао је глумац и функционер ДС-а Бранислав Лечић на протесту "Један од пет милиона" у Београду. Побеђујемо достојанствено, корачарајући из сата у сат, из дана у дан, из недеље у недељу, из месеца у месец, ако треба из године у годину, поручио је он.

„Одржавамо ватру. Немојте да се збуните ако нас нема у правом тренутку довољно. Биће нас кад буде требало. И акције које предузимамо биће такве да увек чекају и знају да је пробуђени дух ту, на ад хок начин – то значи као командоси, као нинџе, појављиваћемо се где год је закон прекршен, где год су људска права ускраћена, где год су слободе ускраћене, где год нас понижавате као људе“, рекао је Лечић обраћајући се окупљеним грађанима на платоу испред Теразијске чесме у Београду.

Казао је и да ниједна власт која у будућности доће неће бити по принципу „сјаше Курта да узјаше Мурта“, јер ће у том случају грађани опет изаћи на улицу.

„Никоме више нећемо дозволити да нам укине слободу! Хоћемо систем који нас штити и мотивше, да волимо своју власт зато што нам чини добро, и наше потенцијале диже до највећих висина. Тврдим, учинићемо све да то направимо, да зависимо од сваког од нас. Шести октобар десиће се“, рекао је Лечић који вечерас носи мајицу са ликом убијеног премијера Зорана Ђинђића, у чијој је влади био министар културе.

Оценио је и да председнику Александру Вучићу сметају слобода, спонтаност и живот, јер да тога има, на његов митинг у Београду би дошло максимум 20.000 људи.

„Диктатор увек воли неслободу, њему требају послушници и уместо новинара пропагандисти“, навео је Лечић и упитао председника који је то његов план о разграничењу на Косову који су, како је пре неколико дана изјавио, сви у Србији одбили.

„Који је то план, Александре Вучићу? Да видимо какво је то разграничење. С ким си ти то поделио? Још каже да ће последице бити страшне – зато што нисмо прихватили твој непостојећи план да ћемо за 20 година сносити консеквенце. Које, Александре Вучићу? Саопшти нам то јавно, да знамо“, казао је Лечић.

Подсетио је и да је јуче обележен Светски дан слободе медија, који смо у Србији дочекали са власницом Канала 9 Мајом Павловић која већ 20 дана штрајкује глађу, како је рекао, управо за слободу медија.

Он је критиковао власти што су састанак са Мајом Павловић заказали тек за уторак.

„Кад неко штрајкује глађу, то је позив за узбуну – неко је спреман свој живот да да за идеју или захтев. Такав човек вреди као 100.000 људи, он мора бити испоштован. То је биологија, то је етика, то нема везе са политиком и влашћу. Па, одмах примај ту жену. Не штрајкује она глађу зато што јој је добро, већ зато што има шта да тражи“, рекао је.

Власт је оптужио и да жели да грађане Србије претовири „у материјал за либерални капитализам“ и јефтину радну снагу.

Лечић је осудио и за сутра најављени скуп десничара испред пекаре „Рома“ у Борчи, поручивши да нема места за „србовање на примитиван начин“.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!