Прочитај ми чланак

Кокезиној мрежи још 200 милиона из буџета док се Вучић игра „раскринкавања“

0

Док траје Вучићева представа о раскринкавању Беливук клана, како би заташкао своју спрегу са овим криминалцима, док траје представа и о раскринкавању Кокезине "царинске мафије" и повезаности истог Кокезе са Беливук кланом, Кокезина мрежа је дебело награђена милионским износима новца грађана наравно.

Наиме, пре два дана је Град Београд доделио фирми Проинтер систем више од 50 милиона динара Београђана за консултантске услуге, а Милорад Грчић је преко ЕПС-а, увек широке руке када дели новац грађана, доделио чак 143 милиона динара пре само два и по месеца за одржавање базе пословних партнера.

Основане сумње да иза компаније Проинтер стоји Славиша Кокеза, а иза њега заправо Андреј Вучић за извлачење пара, повезују се наглим процватом ове фирме од доласка СНС на власт, када је и регистрована. Њен донедавно формални власник био Слободан Квргић, а пословна веза између Квргица и Кокезе доказана је више пута.

Квргић је до пре 10 дана био директор у Кокезиној фирми Сениор теам, коју је брже боље напустио 9. марта 2021. Тог дана је Агенцији за привредне регистре поднет захтев за брисање са функције директора, вероватно у намери да прикрију и тај траг након привођења Кокезе 28. фебруара. Међутим, пре тога је, сходно овим документима, најпре обезбеђена „награда“ из ЕПС-а уочи и из Града Београда после представе са Кокезом, а онда је уследила измена управљачких органа у АПР-у.

Кокезу и Квргића иначе повезује и необична продаја фабрике намештаја Еуросалон, када Кокеза прво купује од Квргића Еуросалон 2014. по цени од 191.000 евра, да би две године касније Кокеза продао Еуросалон назад Квргићу – али за пет пута већу цену од 915.000 евра.

Проинтер је упао у очи јавности због више стотина тенера које добија од државних органа и предузећа, а само 2016. добија послове на најмање 150 тендера за државу.

Квргић је био власник Проинтера до почетка 2020, када фирма мења назив у Прорет. Власник ове „нове“ фирме, али под истим матичним бројем, постаје Љубиша Станић, који је био директор Еуросалон фабрике и фирме Алти, у који је Кокезин Квргић такође ушао у власништво преко компаније Проинтер.

Странка слободе и правде