Прочитај ми чланак

КАРИЋ најавио ванредне парламентарне изборе, да Србија буде као Холандија

0

Покрет снага Србије придружио се данас странкама које се залажу за истовремене председничке и ванредне парламентарне изборе, а лидер Богољуб Карић објашњава да би на тај начин Србија постала економски снажнија земља и лидер на Балкану.

Карић сматра да је економски бољитак Србије могућ „једино ако су у парламентарним клупама странке које се не бију да буду слуге страних сила и финансијских моћника“.

bogoljub-karic-salata

– У парламенту треба да буду партије које су национално опредељење за Србију и њене грађане, које ће од Србије учинити једну снажну државу и лидера Балкана, привлачну земљу као што су Холандија или скандинавске земље – рекао је Карић Тањугу.

Он истиче да би ПСС, који је на прошлогодишњим парламентарним изборима наступио на листи СНС, ове године изашао самостално на изборе и додаје да очекује добар резултат и да је странка од његовог повратка у Србију добила велики број нових чланова.

Са могућношћу расписивања ванредних парламентарних избора заједно са председничким већ месецима се шпекулише, а премијер Александар Вучић јуче је рекао да ће одлука бити донета до понедељка.

Већи део опозиције тражи и њихово расписивање, изузев Покрета ДЈБ, који ће став о томе заузети на предстојећој скупштини, као и ЛДП, који сматрају неодговорним тако брзо расписивање ванредних избора.