Прочитај ми чланак

Карић: Дачић је мудар политичар, сам Бог му је послао Вучића

0

bogoljub-karic

(Недељник)
БАГДАД – Богољуб Карић је коначно после седам година бекства из Србије открио да у последње време најчешће борави у Багдаду и да ће се вратити у Београд само уколико тужилаштво поштује закон и укине оптужницу. Карић први пут говори о томе како проводи време у изгнанству, ко је најодговорнији за његов прогон, које службе су му дојавиле да бежи, али и шта би се десило уколико би неко покушао да га ухапси.

У ексклузивној исповести из Багдада Карић изгледа готово исто као пре седам година, мало попуњенији и с уметком у коси, први пут прича о томе како му је политичко-мафијашка група тражила 30 одсто Мобтела и 20 милиона евра на руке. Карић каже за Недељник како зна да је ова група хтела да га ликвидира, али да знају ко га обезбеђује па би „било крви до колена“.

„Спрега српских мафиокартела, центара моћи, криминално-корумпираних политичара и појединих медија, претворила је Србију виртуелно – у земљу чуда: у Србији све цвета, Дунавом и Савом тече млеко, а на дрвећу расте новац. Циљ те кампање био је да грађанима пренесе поруку како им је Богољуб крив за све. А наш народ каже: Повика на вука, а лисице месо једу. Умешао сам се својим програмом у интересе мафијашких нарко-картела које штите највиши државни моћници. Свакако да бих ја био за њих Божја казна и не бих им опростио пљачку коју су преко криминално корупционашке политике спровели. Морали би сваки цент да врате Србији, иначе би им све било одузето, а они би одговарали не по члану 359, за злоупотребу службеног положаја, већ по члану закона за национално подривање и уништавања Србије и њених грађана, као и за уништавање свих институција у земљи“, прича Карић.

Карић каже да је у Пећи био више пута у ових седам година, а најављује и серијал о Млађану Динкићу кога и даље оптужује за све проблеме у животу.

„Дач млађани Шулц коначно после више кривичних пријава мора да буде приведен правди и одговара за све што је учинио с Мартином Шлафом. Сада неће моћи да се позива на имунитет иако је посланик. Много смо материјала сакупили, као и снимака који јасно потврђују да су они креатори монтираног процеса против мене“.

Карић каже: „Замислите Србију у којој министар полиције на конференцији за штампу објављује да је Богољуб Карић шпијун и издајник, јер користи мобилну телефонију за шпијунирање српске владе у корист косовске владе. А власт пуна издајника, и оно што треба и што не треба предавали су страним службама. Пожалио ми се један званичник Америке, каже, не знамо шта да радимо у Србији, нико им ништа не тражи, а они доносе документа, причају, измишљају све и свашта, оптужују једни друге, да је наша служба у чуду. Никад се није срела с таквим људима. То нам је била власт, па није случајно што смо у овој ситуацији“

„Доживео сам судбину немалог броја српских великана, људи попут мене који су прогањани из Србије вековима, само зато што су имали другачије мишљење, имали богомдану способност, мудрост да спасу Србију и учине је бољом, напреднијом. Такви су имали визију и стратегију која се најчешће не може стећи на универзитету, већ се такви рађају. Наш народ каже: Бог му је подарио моћ да види будућност боље од других и има решења за оно што обично мало овоземаљских људи може“, прича он.

Карић открива да је тренутно у Ираку:

„Тренутно сам презаузет великим грађевинским пројектима који су прихваћени од влада многих земаља и на њима се интензивно ради. Последња презентација Влади Ирака пројекта „Багдад Wорлд“ од 5.700.000 квадратних метара по концепцији је „град у граду“ и представља највеће достигнуће наших архитеката и стручњака у свету. Вредност пројекта је 12 милијарди долара. Мој циљ је да трећу генерацију Карића и децу мојих колега, који са нама раде већ четири деценије, научим послу како би сутра могли да се носе с највећом међународном конкуренцијом. Не могу да оставим ни наслеђене послове од Драгомира и Зорана Карића, које они три деценије развијају у свету. Те пројекте могу данас једино ја да водим и зато је моје присуство неопходно“.

Он каже да се и даље плаши ликвидације.

„Да су вама два пута организовали убиство, и ви бисте се плашили. Нисам толико луд да потцењујем Мартина Шлафа или Дача млађаног Шулца. Ако вам неко противзаконито одузме банку, која до дан данас није ликвидирана и поред 11 судских решења у нашу корист, Врховног суда СР Југославије, а потом Србије, која никоме није остала дужна ни један цент, нити се бавила пирамидалном штедњом, трговином наркотицима, продајом оружја шверцом нафте, па ако вам тај неко још уништи осигуравајућу компанију, БК телевизију, Астра групу, БК компанију и све оно што сте породичним бизнисом стварали четири деценије у бившој Југославији и бившем СССР, и знајући да је све то вредело више милијарди евра, тај неко је спреман и да вас убије. После свих ових година ствари су се промениле… Они знају ко мене обезбеђује и да се било какав покушај те врсте не би добро завршио ни за њих.

Али, сад су на власти Дачић и Вучић? Карић о томе каже…

„Што се тиче Ивице Дачића и првог потпредседника Александра Вучића, немам никакав разлог да их се плашим. Дачић је доказао да је мудар и прагматичан политичар и сам Бог му је послао Вучића. Заједно с председником Николићем су сјајан тим. Вучић је најжешћи борац против криминала и корупције и има искрену намеру да Србији врати све оно што је последњих деценија изгубила, што, признаћете, нимало није лако. Знајући његове способности, а посебно љубав према Србији, сигуран сам да ће све учинити да Србија добије нове и чврсте темеље на којима ће било која следећа власт лако наставити њену даљу изградњу. 

Сви они који не буду могли да следе ту Вучићеву динамику, мораће сами да оду или ће бити почишћени. Посвећен је Србији потпуно и она му је на првом месту, чак и испред породице. Врло је важно да је млад, енергичан и оперативан, човек који има решења и брзо доноси одлуке.

То је оно што је данас Србији неоходно да би успела. Ничим Бог није казнио Србију да она не може бити лидер економски, културни и научни у региону. Само треба да министри и сви други државни службеници више времена посвете послу. Такође, сви посланици позиције и опозиције треба да подрже стратешке пројекте Србије који треба да представљају Свето писмо за сваку будућу политику која дође на власт, и да парламентарци не проводе време само у парламенту, већ да се крене на терен код свих грађана и својих гласача, да се промовише политика Вучићеве Србије“.

На могућност свог хапшења Карић прича о Групи 22 која је опљачкала 50 милијарди евра.

„Па зар не видите да је Србија постала најсиромашнија држава у Европи, с највећом стопом незапослености, смртности, и у свему смо први што је негативно за државу и народ? Тим мафиокартелима се нисам предао јер сам видео шта раде нашим индустријалцима. Напротив, обновио сам удружење индустријалаца и предузетника старо два века, где се за кратко време учланило десетине хиљада српских домаћина. А власт је с интересним групама и центрима моћи формирала мафиокартелску Групу 22 као одговор Србији и грађанима.

Само ти људи из Групе 22 имаће право да раде по Србији шта хоће, од приватизација до свега. Држава је постала њихова, а грађани обична раја која им смета и не зна ништа. Могу да је уништавају и пљачкају до миле воље јер су имали договор с тадашњим властима да деле све што опљачкају по Србији. Покажите ми једног од тих картела у Србији који има уговоре вредне милијарде долара пројеката и радова ван Србије, који запошљавају Србију и плаћају доприносе и порезе. Они су повлашћени у свему и они су одговорни, заједно с тадашњом влашћу, за економско пропадање и уништавање Србије.

На питање да ли је договорено да се кривица пребаци на Сретена каже:

„Сретен је мој брат, али и генерални директор Мобтела као одговорно лице компаније. По закону усвојеном 24. децембра прошле године, он је власник, али и одговорно лице. Има одговорност за пословање Мобтела, до насилног преузимања тадашње власти компаније, и од тога нико не бежи.

А, како доживљава хапшење бизнисмена и пријатеља Мирослава Мишковића?

„Једнако као и цела Србија“.

Карић Недељнику открива и да су га да беже упозориле војна и цивилна безбедносна служба и две стране добро обавештене службе, али да у Србију доноси пројекат Србија wорлд од три милиона квадрата.

„Свакако да немам времена за било које ангажовање у Србији, укључујући и моје пословно ангажовање. Млади образовани менаџери из Србије су спремни да у свако време покрену пројекат Србија wорлд од три милиона квадратних метара, с најјачим финансијским центром у региону, слично пројекту у Багдаду или Лас Вегасу или Дубаију, Макау, Минску, Москви“.