Прочитај ми чланак

ЈЕРЕМИЋ: Бесмислица да ћу бити Вучићев кандидат на изборима

0

Председник ЦИРСД Вук Јеремић одбацио је спекулације да би могао да буде кандидат Aлександра Вучића на председничким изборима у Србији следеће године.

Vuk Jeremic - UN

„Бесмислица је да ћу бити Вучићев кандидат на председничким изборима. Ма шта ко о томе тренутно мислио и говорио, Вучићев кандидат ће бити Aлександар Вучић“, рекао је Јеремић у интервјуу за „Блиц“.

Одговарајући на питање хоће ли се кандидовати за председника Србије, он је рекао да му је после захтевног периода и трке за генералног секретара УН, потребно неко време за интроспекцију и одмор.

„Увек сам настојао да важне одлуке у животу не доносим без коренитог промишљања и саветовања с људима које поштујем, укључујући своју породицу“, рекао је Јеремић.

Када је реч о резултату у трци за генералног секретара УН где је освојио друго место у укпном пласману, а прво у нашој регионалној групи, Јеремић каже да би тај успех могао да олакша пут будућим међународним иницијативама Србије.

Упитан колико је задовољан подршком коју је добио од владе Србије, Јеремић каже „да је државни врх пружио онолику подршку колику је сматрао да треба“.

Он је прецизирао да је његова кампања за генералног секретара УН коштала 211.570 евра.

„Кандидатура Србије је била специфична и по томе што ниједним својим делом није финансирана из државног или било ког другог јавног буџета. Једини смо имали детаљно разрађен и јавно доступан план за реформу УН. Та платформа је била основ за генерисање приватних донација широм света. Држава Србија није потрошила ни динар“, рекао је између осталог Јеремић.