Прочитај ми чланак

ЈАЧИ ОД ЗАБРАНЕ: У Даниловграду ипак славе уједињење Црне Горе и Србије

0

Обезбедили смо простор у Парохијском дому у Спужу и очекујемо долазак великог броја Бјелопавлића, каже за "Новости" председник огранка Матице српске Милорад Кадић

БЈЕЛОПАВЛИЋИ који су намеравали да обележе стогодишњицу ослобођења од аустроугарског окупатора и уједињења Црне Горе и Србије, тај велики догађај неће моћи да прославе у држвним и општинским институцијама у Даниловграду. Међутим, по речима Милорада Кадића, председника Матице српске – огранак Даниловград, тај велики и светли догађај ипак ће бити обележен.

Ilustracija: Thinkstock

– Обезбедили смо простор у Парохијском дому у Спужу и очекујемо долазак великог броја Бјелопавлића чији преци су дали огроман допринос ослобођењу и уједињењу. Ми, њихови потомци, одужићемо се свечаном академијом на којој ће говорити професор др Зоран Лакић, члан Црногорске академије наука и уметности, као и историчари Жељко Вујадиновић и Перо Радоњић, каже за „Новости“ Кадић. – Упутили смо допис Центру за културу и Музеју општине Даниловград, али смо од њих добили негативан одговор.

Светковина ће бити одржана у суботу, 22. децембра са почетком у 18 часова.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!