Прочитај ми чланак

ИВИЦA ДAЧИЋ: Није фантазија да будем председник Србије!

0

dacic objasnjava jpg

Ивица Дачић, лидер СПС и шеф српске дипломатије, отворено је говорио о односу са шефом СНС Aлександром Вучићем, друговима у странци, политичким фантазијама…

Ваша политичка фантазија је да будете председник?

„Не, то није фантазија. Моја странка мора да има кандидата за председника, осим ако се не направи договор да као владајућа коалиција имамо једног кандидата. У овом тренутку је рано да се о томе прича“.

Не одричете се Милошевића као што се то једном урадили? Или га потежете као адут у политичкој кампањи?

„Не. Увек смо говорили да је то један период развоја СПС, испоштовали смо да и он је до краја живота био председник партије. Лицемерје је да сад неко мени замера да не идем на Милошевићев гроб“.

A зашто не идете?

„Зато шти ми није било дозвољено да присуствујем сахрани“.

Зашто сад не одете?

„Тиме се не доказује поштовање. И њему би било мука од тога ко му све долази на гроб…“.

Одлазе Мркоњић, Вулин, Вучелић…

„Мислим на оне који су га пљували за живота. Зна Слоба на кога мислим. Иначе и Милошевића и Ђинђића треба оставити историји. Време је да нову политику, за садашњост, не за прошлост. На изборима ће људи за то да гласају, а не за то да ли више волимо једну или другу историјску личност. Предлажем да се организују и једни такви избори“.

Са стране ваш однос са Вучићем изгледа као однос змије и жаве, а ви сте жаба…

„Са стране може свакако да се гледа. Нисам конфликтна личност. За ове четири године чујемо се сваки дан и увек смо били у комуникацији о најважнијим питањима. Љутимо се, и јадан и други. Пријатељи смо 25 година“.

О односима са људима из СПС…

„Од Предрага Марковића нисам очекивао да прича јавно о својим сексуалним фантазијама“.

Јесте ли га рибали због тога?

„Јесам. Он је озбиљан човек и треба на томе да остане. Сигуран сам да он није имао лошу намеру, вероватно је хтео да јој удели комплимент, али не треба да се бавимо фантазијама“.

Извор: Курир