Прочитај ми чланак

Испред Скупштине од јутрос појачано присуство полиције

0

Посланици Скупштине Србије наставиће данас расправу у појединостима о сету изборних закона, као и Предлогу закона о изменама Закона о заштити становништва од заразних болести.

Посланици су у петак обавили заједнички начелни и јединствени претрес о Предлогу закона о измени и допуни Закона о избору народних посланика, Предлогу закона о измени Закона о локалним изборима и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести.

Начелно је разматран и Предлог одлуке о изменама Одлуке о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова Републичке изборне комисије, који је поднела Посланичка група Социјалистичка партија Србије.

Законе су у петак образлагали и бранили министри Бранко Ружић и Златибор Лончар, али су седницу обележили инициденти и сукоби посланика Двери са посланицима владајуће Српске напредне странке, пре свега Марјаном Ристичевићем.

Испред здања Дома Народне скупштине Србије од јутрос је приметно појачано присуство полиције – и униформисане и у цивилу.