Прочитај ми чланак

Крију одбукциони налаз Далибора Драгијевића: Породица није видела ни тело…

0

Сектор унутрашње контроле извршио је инспекцијски надзор полиције у Бору ради утврђивања околности под којима је 7. априла преминуо Далибор Драгијевић у полицијској станици, након чега је предложено да се покрене дисциплински поступак против тројице припадника Одељења криминалистиче полиције ПУ Бор – Д. Б, И. С и Д. П, а који су га тог дана испитивали. Тиме је коначно направљен помак у случају насилне смрти Драгијевића током полицијског притвора, а како његова мајка Светлана каже за Нову, пуних месец дана није добила одбукциони налаз сина.

Према незваничним информацијама до којих смо дошли, полицијска тортура вршена је над Далибором Драгијевићем, иначе братом Дејана који је приведен због сумње да је усмртио малу Данку Илић, од тренутка хапшења. Тог дана је приведен због сумње да је брату помогао да сакрије тело Данке. Њега су одређени припадници МУП-а тукли још током дана, док су га водили на различите локације како би им показао оно што је тврдио да не зна – где се налази тело двогодишње девојчице.

Његова мајка истиче да тело сина никада није видела, а пуних месец дана није имала увид у обдукциони налаз преминулог Далибора.

„Прошло је месец дана од када ми је син убијен, а ја још обукциони налаз нисам добила. Тражим, али праве се луди. Месец дана живим сама, у боли. Када ме питају да ли верујем да је убијен, ја кажем немам у шта да верујем. Тако је. Ја тело мог млађег сина видела нисам, донели су га у метални сандук и одмах спустили у земљу. Тешко ми је, ужасно се носим са целокупном ситуацијом“, наводи мајка и додаје:

„Одем на гробље, плачем и оплакујем сина кога су у 40. години убили. Убијен је у полицији и сада сви ћуте. Шта ће тек да раде ако се испостави да ни Дејан нема везе са случајем? Мени сина ништа вратити неће. Чула сам да су те инспекторе из Бора суспендовали”.

Случај нестанка и убиства девојчице Данке данима су пратили сви медији у Србији. Због убиства детета ухапшени су радници ЈКП “Водовод” Срђан Јанковић и Дејан Драгијевић, који су кобног дана, према тврдњама полиције, девојчицу ударили колима, а потом је усмртили.

Осумњичени су, како тврди полиција, затим сакрили тело, које до данас није пронађено.

Иако незваничним каналима можемо чути да је оперативни рад полиције и даље у току, адвокат Милинко Јовановић који заступа породицу Драгијевић наводи да по његовом мишљењу све затајило у овом случају.

„Ово је све чудно. У овом предмету је све обавијено велом тајне. Тужиоци ћуте, не дају никакве информације, то су избегавања било чега и било какве информације, осим оне које морају да дају по закону, што је обавеза и што баш морају. Овде је јако важно да јавност чује и другу страну, овде је до сада све приказивано само једнострано, онако како су они пласирали. Има много неправилности у том поступку“, каже наш саговорник.

Нестала девојцица Данка има 2 године у Бањском пољу Фото:Фацебоок/Јована Драгомировиц
На питање да ли је он има информацију да су полицајци суспендовани, адвокат наводи да није чуо али да је врло могуће.

„И треба да буду. Далибор је настрадао у просторијама полицијске станице. То је брука и за полицију и за државу. Ми живимо у јендој небезбедној држави, а говоримо да смо безбедни. То не сме да се догоди. Ја сам био судија годинама, и смртне казне сам изрицао, али ово је непревазиђено. То је све ишло једнострано, и зато се сада све додатно компликује. Ето, сада сте објавили и да нема ДНК трагова детета у аутомобилу, а ја немам ни тај извештај. Сви су затворени и према нама, браниоцима. Треба све објавити онако како јесте, објективно. Ја не знам ни да ли се и даље трага за дететом. То се све утишало, не знам да ли се ишта ради“, закључује наш саговорник.

Подсетимо, Данка Илић нестала 26. је марта у Бањском пољу из дворишта породичне куће. У међувремену су ухапшена двојица осумњичених за њено убиство, Срђан Јанковић и Дејан Драгијевић.

Сумњиве околности смрти Далибора Драгијевића потпуно су бациле у други план нестанак девојчице и истрагу поводом њене смрти која је узнемирила не само Србију већ и цео регион. Њен нестанак дигао је на ноге српску јавност, али, тада је почео низ догађаја који су шокирали, а тада је дошло до привођења оца Радислава и брата Далибора од осумњиченог Драгијевића.

Без ДНК трага Данке

У Више јавно тужилаштво недавно су пристигла нова вештачења, а оно што накнадно баца сумњу на цео случај јесте што досад ни на једном трагу није пронађен ДНК траг двогодишњег детета.

„Изузето је преко 500 трагова из унутрашњости службеног аутомобила ЈКП „Водовод“ у Бору, као и трагови са спољашње стране аутомобила. До сада су вештачења показала да се ни на једном трагу не налази ДНК Данке Илић, како у самом аутомобилу, тако и на спољашњим деловима возила“, навео је за наш портал Миодраг Цанови, главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Зајечару.