Прочитај ми чланак

Војислав Коштуница: Испоставило се да сам погрешио када сам подржао Томислава Николића

0

Kostunica(Срна)

Лидер Демократске странке Србије (ДСС) Војислав Коштуница оценио је да се власт у Србији променила, али да је „државна политика уништавања земље, под утицајем страних сила, остала иста“.

Коштуница је рекао да је верујући у промене прошле године подржао Томислава Николића на председничким изборима, што се, како каже, испоставило као погрешно.

„Хтели смо да променимо власт да би се променила државна политика Србије, зато смо и подржали Николића пред други круг председничких избора. Сада се испоставило да се променила само власт“, оценио је Коштуница.

Он је поновио да је бриселски споразум за ДСС неприхватљив и констатовао да документ таквог типа ниједна држава до сада није потписала.

„Било је много примера да једна држава капитулира, али никада до сада да једна држава сама уништава своје институције. За ово разбијање државе Србија као награду треба да добије датум, а шта датум значи најбоље се види на Исланду, који је ових дана суспендовао преговоре са ЕУ“, рекао је Коштуница.

Он је навео да садашњој власти, баш као и претходној, очито не пада на памет да врати преговоре са Приштином под окриље УН.

„Огромна историјска штета је учињена Србији овим споразумом. Не може се истовремено потписивати бриселски споразум и тражити да се преговори врате у Савет безбедности УН“, поручио је Коштуница.