Прочитај ми чланак

Борељ честитао Вучевићу, овај одговара: Не треба нам КиМ, наш циљ је ЕУ

0

Бриселски диктатор је честитао премијерско место пулену Андреја Вучића, на тај начин дао легитимитет изборној крађи у Србији, а заузврат Вучевић је одговорио да је главни национални циљ нове Владе чланство у ЕУ, иако у поглављу 35 јасно стоји да Београд мора да изгради добросуседске односе са "државом Косово".

Премијер Србије Милош Вучевић захвалио је високом представнику Европске уније за спољну политику и безбедност Ђосепу Борељу на честитки коју му је упутио поводом избора на ту функцију и поручио да је наш национални стратешки циљ да постанемо пуноправни чланови ЕУ.

Очекујемо и да наши партнери из Брисела помогну на том путу, макар у оној мери да Београду не постављају услове који никада никоме нису постављани у процесу европских интеграција, навео је Вучевић на друштвеној мрежи Икс.

Он је поручио да ћемо спроводити темељне реформе на свом европском путу, јер је то у интересу наших грађана, додавши да на том путу Србија нец́е изгубити свој идентитет, своје доказане пријатеље, нити одустати од својих легитимних интереса.

Само тако усправна, поносна и развијена Србија може бити успешан члан уједињене европске породице народа. Овде смо да радимо заједно и да постигнемо заједнички циљ, навео је Вучевић.