Прочитај ми чланак

ЕУ ЈЕ ОВДЕ ПОПУЛАРНИЈА него у неким земљама ЕУ

0

Нова влада ће у погледу спољне политике задржати приоритете које је имала до сада, остајемо при европском путу Србије, што не значи само преговоре о чланству већ и хармонизацију друштва са вредностима ЕУ, што је још важније, рекао је данас министар спољних послова Ивица Дачић.

Дачић се видео-поруком укључио у отварање конференције „Европа у више брзина — западни Балкан у рикверцу“ рекавши да се европске интеграције у Србији не воде због ЕУ, већ због грађана Србије.

„Приоритети Србије ће бити мир и стабилност у региону, редефинисање односа са великим силама попут САД и Велике Британије, али и одржавање односа са Кином и Русијом. Приоритети ће бити и неговање традиционалних пријатељства који су започети у Покрету несврстаних, дакле земље Африке, Азије и Латинске Америке“, рекао је Дачић.

Он је рекао да су земље западног Балкана под утицајем свих великих изазова који се дешавају у свету, попут „брегзита“, избора Трампа, кризе ЕУ.

„ЕУ је овде популарнија него у неким земљама-чланицама, ми и даље видимо ЕУ као најбољи начин удруживања, а она је и стабилишући фактор за земље Балкана јер се улазак у ЕУ поставља као заједнички циљ“, навео је Дачић.

Он је додао да „Берлински процес радује, јер показује да велике земље држе западни Балкан на својој агенди“.

Остатак текста прочитајте на: https://rs.sputniknews.com/politika/201706301111749754-dacic-eu-popularnost/