Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Кад СНС запошљава није потребна диплома већ чланска карта

0

os-mesa-selimovic-novi-pazar-03

За запослење у новоотвореној ОШ „Меша Селимовић“ у Новом Пазару најважнија конкурсна документација није одговарајућа факултетска диплома већ чланска карта Српске напредне странке.

Каква је политика СНС-а у Старом Расу – Новом Пазару најбоље се види из следећег примера. Последњи део коалиционог колача који су добили је новоотворена Основна школа „Меша Селимовић“ у истоименој улици, јер њено кадрирање је поверено СНС-у, а не Националној служби запошљавања. Наиме, у овој школи посао су могли добити само чланови „Српске Назадне Странке“, па су чак на радна места наставника запослени и они који немају завршен факултет. Али није то једина нелогичност која нас је натерала да напишемо овај текст.

Желимо да укажемо да је можда и најјадније у целој причи око школе, тзв. „отварање нових радних места“ које припрема СНС у нашем граду. Та „нова радна места“ су, уствари, трафике које се налазе тик поред школе и пута, које су бесправно подигнуте и које ће нарушити амбијент околине јер се у непосредној близини налази древна црква Светих Апостола Петра и Павла, позната као Петрова црква, која је под заштитом УНЕСКО-а.

Дакле, поред школе и пута који је крајње несигуран за пешаке и децу јер је познато да се возила том деоницом неретко крећу недозвољеном брзином, па је то место познато по честим саобраћајним незгодама а било је на жалост и трагичних исхода. Поред цркве која тренутно нема овоземаљску заштиту, јер је СНС Новог Пазара баш брига и за њу и за чињеницу да је нарушени амбијент око ње може изоставити из светске културне баштине УНЕСКО-а. Брига њих и за то што на путу поред школе нема ниједан „лежећи полицијац“, што су тротоари једва приметни, што је улична расвета слаба и што сам прилаз школи није решен. Важно је да су они запослили своје страначке војнике а за друго како буде. Битно је да дечица једу пљескавице, ћевапчиће и др, и да ће се одатле финансирати буџет СНС-а, а о безбедности деце мислиће неко други. Да ли је то локална политика коју су желели Срби из Новог Пазара када су гласали за Српску Напредну Странку?

Добро дошли родитељи и симпатизери СНС-а на роштиљ покрај ОШ „Меша Селимовић“ у Старом Расу – Новом Пазару! А ви који немате новца, пођите по другим деловима Србије да тражите посао, сигурне улице и оне који штите своју културну баштину, можда нешто слично и нађете. Ко зна?

П.С. Чули смо за неки Београд на води, па да видимо, ко зна да плива, можда се и не удави. У сваком случају, кога је још брига за тамо неки Стари Рас – Нови Пазар, колевку Српске државотворности, у времену када власт не види ништа сем обећања лудом радовања, из ЕУ.

Ко не чува своју светињу, тај није вредан пажње, а још мање било каквог поверења!

Ако мислимо да останемо на овим просторима, чувајмо своје светиње јер оне су темељ нашег бића и народа и извор свакога добра, докле још имамо времена!