Прочитај ми чланак

ДВЕРИ-ДСС ПОТПИСАЛИ СПОРАЗУМ О САРАДЊИ са Самосталним синдикатом Телекома (ВИДЕО)

0

dveri za spas telekoma0
Коалиција Двери-ДСС потписала је споразум о сарадњи са Самосталним синдикатом Телекома Србије, којим је договорена узајамна сарадња у предстојећој кампањи и након ње, о побољшању живота не само радника Телекома Србије већ и свих радника у Србији, речено је на конференцији за новинаре у просторијама Српског покрета Двери у Београду.

Лидер Српског покрета Двера, Бошко Обрадовић, рекао је да је потписивање споразума о партнерству и сарадњи коалиције „Двери-ДСС“ са Самосталним синдикатом Телекома Србије, само почетак сарадње који ће у нашој патриотској коалицији бити прави савезник, партнер и заштитник на српској политичкој сцени.

„Ово означава само наставак наше заједничке и дуге сарадње у одбрани стратешких, природних и привредних ресурса наше државе. Када се коалиција „Двери-ДСС“ буде питала, неће бити продаје Телекома, ЕПС-а, пољопривредног земљишта странцима, већ ће ови кључни ресурси остати у нашим рукама и бити темељ економског развоја Србије.

Такође, поред синдиката Телекома Србије, ми ћемо на српској политичкој сцени заступати и интересе синдиката пензионера, просветних радника и друге радничке синдикате које у овом тренутку нико не заступа“ додао је Обрадовић и закључио да је Телеком Србија најмоћније српско предузеће на Балкану и оно апсолутно треба да остане у власништву државе, стављен у функцију домаћег економској развоја.

Потпредседник Демократске странке Србије, Драган Маршићанин рекао је да је сасвим природно што је дошло до потписивања овог споразума са Самосталним синдикатом Телекома Србије, јер је то резултат дугогодишњег залагања и Демократске странке Србије и Српског покрета Двери на заштити синдикалних права радника у Србији.

„Ми важимо за десничарске странке, и по много чему то и јесмо, елементи који казују да су ово странке које заступају интересе радника у Србији довели су до првог споразума са синдикатима. Треба подсетити да је у време владавине ДСС-а, Телеком растао, ширио се на Републику Српску, Црну Гору и бележио одличне економске резултате које постиже и данас. Разлози против продавања једне од најмоћнијих српских компанија су економске природе, безбедносне, будућности развоја IT технологије, и ни један аргумент који иде у прилог продаји предузећа који приходује 13-15% укупних средстава буџета Републике Србије, не може да преовладава“, закључио је Маршићанин.

Испред Самосталног синдиката Телекома Србије, присутнима се обратио Братислав Лазић.

„Овим споразумом поред захвалности нашим партнерима, желели смо да се наше две стране обавежу на заједничко деловање у наредном периоду, јер су нам програм и циљеви слични нарочито када су у питању угрожена права радника. Такође, инсистирамо и обавезујемо се кроз овај споразум, да се свим силама спречи идеја о евентуалном поновном покретању процеса за продају Телеком“, рекао је Лазић.

Информативна служба Двери-ДСС