Прочитај ми чланак

Трамп цитирао Путина на скупу током предизборне кампање

0

Бајденов политички прогон ривала користи Русији јер показује пропадање америчког политичког система, који више не може да се претвара да је учитељ демократије, рекао је бивши амерички председник Доналд Трамп

Бивши амерички предсједник Доналд Трамп цитирао је руског председника Владимира Путина како би доказао да је демократија у Сједињеним Државама у опасности.

„Џо Бајден је претња демократији. Он је претња. Чак и Владимир Путин… Да ли је неко чуо за Владимира Путина? Он је рекао да Бајденов политички прогон ривала користи Русији јер показује пропадање америчког политичког система, који више не може да се претвара да је учитељ демократије“, рекао је бивши амерички председник Доналд Трамп.

Путин је у септембру на пленарном састанку Источног економског форума коментарисао судски прогон Трампа у Сједињеним Државама: „За нас је ово што се догађа у данашњим условима, по мом мишљењу, добро, јер показује трулеж америчког политичког састава, који не може да подучава друге о демократији. Све што се догађа Трампу је прогон његовог политичког супарника из политичких разлога“.

Трамп се суочава с укупно 91 оптужбом у четири судска поступка, као покушај демократског естаблишмента да га спречи у повратку у Белу кућу, уз претњу од 20 година затвора. Одреди ли му се казна збрајањем, могао би да заврши иза решетака на неколико стотина година. Бившем акеричком председнику прети више од 700 година затвора.

Русија је спремна да гради односе са Сједињеним Државама, то је важно и потребно, рекао је руски предсједник Владимир Путин на великој конференцији за новинаре, сумирајући резултате године.

„Када се у САД догоде унутрашње промене и почну да поштују ​​друге, тада ће се створити основни услови за побољшање односа, истакао је руски председник.