Прочитај ми чланак

Бошко Обрадовић: Зашто сам се вратио у Чачак

0

Бивши председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић оценио је да режим Александра Вучића може бити доведен у питање најпре одоздо, са локалног нивоа и да се зато вратио у локалну политику у свом родном граду Чачку после много година одсуствовања и бављења републичким темема.

„Једино решење за и скорак на политичкој сцени Србије јесте да свако од нас из опозиције прво смени локалну напредњачку власт у својој средини, па ћемо онда ослободити и целу Србију“, поручио је Обрадовић у ауторском тексту за лист „Данас“, наводећи да на то упућује искуство са губитком власти Слободана Милошевића, као и ДОС-а.

„Комплетна опозиција зато би требало да се концентрише на изборну победу у што више градова и општина на преосталим локалним изборима широм Србије који нас очекују за неколико месеци“, указао је он.

Према његовим речима, нико из опозиције не може самостално да се супротстави изборни манипулацијама и крађама нити да победи напредњаке.

Опозиција то може да учини, како је истакао, „искључиво у сарадњи и јединственом предизборном наступу који би подразумевао координисану заједничку борбу против изборних неправилности и паметно договорене изборне колоне од којих нити једна неће остати испод цензуса и на тај начин под Донтоновом систему омогућити Српској напредној странци додатне мандате“.