Прочитај ми чланак

ДСС: Николић и Вучић да открију шта су договорили са Давутоглуом

0
ФОТО: Tviter/@SerbianPM

ФОТО: Tviter/@SerbianPM

Демократска странка Србије позива председника Владе Александра Вучића и председника Томислава Николића да саопште шта је тачно договорено са председником турске Владе Ахметом Давутоглуом, током његове недавне посете Београду.

На крајње неоубичајен и непримерен начин, јавност у Србији је могла да чује од амбасадора Србије у Анкари Данила Вучетића како ће Србија да „поново оживи трилатерални механизам са Турском и БиХ“, а да се о томе нису огласили водећи људи у земљи.

Трилатерала са Турском и БиХ није била од користи за Србију, а у условима појачаних притисака на Републику Српску, као и затегнутих руско-турских односа, обнављање овог преговарачког оквира ће нанети штету српским интересима у БиХ. Ова одлука може да проузрокује и подозрење у односима са Русијом, што је супротно интресема Србије.

Демократска странка Србије је својевремено поздравила одлуку председника Николића да се трилатерална конфигурација са Турском и БиХ обустави. Тада смо на тај потез гледали као на могућу најаву дисконтинуитета власти СНС са спољном политиком Бориса Тадића. Од тада до данас, испоставило се да дисконтинуитета нема, а обнављање трилатерале би представљало још један доказ да Вучић и Николић настављају са штетном државном и националном политиком свог претходника.

Извор: Србин.инфо