• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Анкета
  • ДОКАЗАНА ВЕЗА СНС-А И ЛАЖНЕ ЛИСТЕ „Паткица – не Београду на води“ на Врачару и Старом граду
Прочитај ми чланак

ДОКАЗАНА ВЕЗА СНС-А И ЛАЖНЕ ЛИСТЕ „Паткица – не Београду на води“ на Врачару и Старом граду

0
Чланови грађанске иницијативе „Не давимо Београд”.

Чланови грађанске иницијативе „Не давимо Београд”.

На данашњој конференцији за штампу Иницијатива Не да(ви)мо Београд представила је доказе да су особе блиске Српској напредној странци спровеле акцију манипулације изборним листама, са циљем довођења грађана у заблуду и спречавања аргументоване критике пројекта “Београда на води”.

Ukradena vizuelna resenja  (1)

Лажна листа украла и визуално решење за своју коалицију

Прошле недеље, у општини Врачар и општини Стари град, групе од по десетак грађана поднеле су изборне листе за предстојеће локалне изборе заказане за 24. април, под називом „Паткица – не Београду на води“.

Иако ове особе ни на један начин нису повезане са Иницијативом Не да(ви)мо Београд, за потребе пријаве користиле су и наше симболе.

Претрагом јавно доступних података, јасно је утврђено да је реч о људима који су повезани са Српском напредном странком: били су на изборним листама те странке пре 4 године, активно учествују у уличним акцијама СНС, редовно посећују догађаје које странка организује и чланови су страначких Фејсбук група.

Након што смо изашли у јавност с овим информацијама, већина људи који учествују у овој акцији је укинула или ограничила приступ профилима на друштвеним мрежама.

Овој махинацији са изборним листама претходило је истраживање јавног мњења у коме је једно од питања било и да ли бисте гласали за листу „Паткица– против Београда на води“.

Чињеница да су ове лажне листе пријављене баш под именом које је постављено као питање у овом истраживању, јасно указују да је ово добро осмишљена и унапред планирана акција.

Информацију о томе добили смо од особа које су у том истраживању, по методи случајног узорка, и учествовали.

Иницијатива најоштрије осуђује ову злоупотребу свог кредибилитета и бориће се да она не прође без последица. Иако је муљу српске страначке политике позната пракса прављења листа које треба да унесу забуну код бирача, не знамо за случај у коме се за те потребе паразитира на интегритету и раду оних који не желе да учествују у тој игри.

Ипак, ништа не треба да чуди у средини у којој је власт готово искључиво средство прибављања материјалне користи себи и ближњима науштруб целокупног друштва, о чему најбоље сведочи сам пројекат Београд на води.

Ово кукавичије јаје показује да у српској политичкој имагинацији, не постоји никакав предлог развоја већ искључиво борба за моћ и функције. На том путу се газе и основна начела демократије и елементарне пристојности.

1. Захтевамо од СНС-а да лажне листе у најскоријем року повуче и извини се грађанима.

2. Захтевамо и од носилаца кампање на овим општинама, првенствено од Горана Весића и Николе Селаковића, да објасне како је дошло до овог скандала и ко је одговоран за ове махинације.

3. Позивамо све остале партије и удружења да реагују на овај случај.

4. Надамо се да ће се надлежни органи и институције такође позабавити овим случајем и да неће ћутати пошто је очигледно реч о смишљеној обмани.

5. На крају, питање Београда на води јесте кључно и због своје улоге у њему, од градоначелника Београда, Синише Малог, захтевамо да поднесе оставку и распише изборе за градску скупштину и допусти грађанима да дају свој суд о кључном питању какво је питање пројекта “Београд на води”.

Ова патка неће проћи!

ДОКАЗИ

 

Повезаност подносилаца листе „Паткица – не Београд на води” са СНС

Извор: nedavimobeograd.wordpress.com