Прочитај ми чланак

Дневни лист близак Вучићу осумњичио Дачића да га шпијунира

0

dacic-vucic

Портпарол СПС-а Ђорђе Милићевић демантовао је данас да се из кабинета министра унутрашњих послова Ивице Дачић „прате” активности вицепремијера Александра Вучића.

„То су спекулације, с циљем да се дестабилизује Влада Србије”, рекао је новинарима у парламенту Милићевић.

Он је новинарима у парламенту рекао да су и премијер и први потпредседник озбиљни, одговорни, мудри и искусни људи и да не би дозволили да таква спекулација има резултат.

Милићевић није хтео или није имао дозволу да открије чије писање демантује. Није ни чудо јер се „спорни текст” појавио у дневном листу „Информер”, који је једна од ударних медијских песница вицепремијера Вучића.

Независно од тога, и Дачић и Милићевић имали су разлога да се „чешу”. Јер, „Информеров” удар на премијера појавио се под насловом „Дачић шпијунира Вучића?!”, са наднасловом „Откривамо скандал који тресе врх власти” и са поднасловима – „Служба за заштиту кабинета министра полиције прати и ‘’сумњиве активности’Александра Вучића”. „Ову службу октобра 2009. основао Бранко Лазаревић осумњичен за везе са Шарићима”.

Ево кључног дела „Информеровог” текста:

„Званични посао Службе за заштиту кабинета (СЗК) јесте контраобавештајна заштита министра полиције. Ипак, Вучићеви блиски сарадници тврде да имају разлога да верују да се она у последњих неколико месеци бави шпијунажом! Према њиховим речима СЗК покушава да прикупи компромитујеће податке о лидеру СНС!

Служба за заштиту кабинета своје извештаје не шаље одељењу аналитике па се зато страхује да ће неко покушати да злоупотреби поверљиве податке.

-Дачић и њему блиску људи с поверљивим информацијама ове службе могу да располажу буквално како хоће. Сумња се да је све ово урадјено с намером да се прикупљени материјал користи у политичке сврхе, пре свега у предизборној кампањи која се у врху СПС већ увелико спрема! – наводи извор „Информера” из самог врха власти и додаје да Вучић није могао да верује кад је чуо шта раде у Дачићевом кабинету, па је наложио хитну истрагу.

На другој страни, министер полиције Ивица Дачић, упитан да прокоментарише наша сазнања, тврди да Вучића нико не шпијунира.

– То није тачно! Какво, бре, праћење, какви подаци, какво црно шпијунирање?! Та служба о којој ви говорите има задатак да се бави контраобавештајним пословима и није основана сада, негпо пре још четири године, тачније 15. октобра 2009. Па, молим вас, како су се тек сад сетили да од тога праве проблем?! – пита се Дачић, док Вучићев коментар јуче нисмо добили”.

„Информер” је у овај ринг извео и по једног Вучићевог и Дачићевог „борца”.

Момир Стојановић, бивши директор ВБА и посланик СНС, рекао је овом листу да одлука о организационим јединицама унутар министарстава мора проћи владу:

– Ова служба отвара могућност да се информације злоупотребе. Нико не сме да ствара центре моћи у министарству, поготово не у МУП, јер смо сведоци „цурења” информација из те институције и бројних манипулација којима су се препуцавали челници организационих једница унутар МУП”.

А државни секретар у МУП Србије, Вања Вукић, изјавио је: „Апсолутна је лаж да та Служба за заштиту кабинета министра полиције прислушкује Вучића и СНС. Она постоји од 15. октобра 2009. и ради строго у складу са законом”.

Ево, дакле, ово је врх Владе Србије! Оволико међу њеним првим фигурама има међусобног поверења! Овако – додуше, засад дистанционо – међусобно ратују и подмећу један другоме ноге уочи скорих избора.

Србија ће са њима, нема сумње, далеко стићи!

(Факти)