Прочитај ми чланак

Ђилас: За годину и по дана доћи ће до промене власти у Србији

0

Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас рекао је данас да је сигуран да ће у наредних годину и по дана доћи до промене власти у Србији на свим нивоима.

Ђилас је агенцији Бета рекао да свој оптимизимам базира пре свега на томе да је народ победио страх и да више не жели да живи у држави у којој су највиши функционери повезани с организованим криминалом и корупцијом.

Он процењује да ће до краја следеће године бити расписани избори на свим нивоима, „јер је тренутно стање, у коме један човек и једна партија имају неограничену власт – неодрживо и води Србију у суноврат“.

„Ова власт се понаша као да никад неће да сване нови дан. Последњи је час да од Србије створимо нормалну државу којом ће владати Устав и закони и у којој систем вредности у свим областима неће бити на нивоу Задруге и Парова“, рекао је председник ССП.

У интервјуу агенцији Бета који ће бити објављен у целости за викенд, Драган Ђилас је говорио о значају евентуалног споразума власти и опозиције под окриљем Европског парламента и условима под којима ће опозиција изаћи на изборе.

Ђилас је навео и прве кораке које ће опозиција направити ако дође на власт и шта све грађани могу очекивати ако дође до промене власти.