Прочитај ми чланак

ДЈБ: Демократија у Србији више не постоји, ЕУ потпомогла њену смрт

0

Покрет Доста је било (ДЈБ) објавио је данас писмо, које је упућено грађанима држава чланица Европске уније, у којем се наводи да демократија у Србији више не постоји и да је ЕУ потмогла њену смрт.

„Демократија и европске вредности су умрле у Србији и на целом Балкану. Заменила их је аутократија, послушне водје, контрола медија, манипулација бирачким списковима и крадје на изборима, застрашивање градјана, криминал и корупција, уништавање владавине права, обесмишљавање Скупштине, и све ово уз пуну подршку Европске уније. Иако ово има пуну подршку влада ваших земаља, сигурни смо да нема вашу подршку“, наводи се у писму.

Foto: DJB logo

Оцењује се да су медији под политичком контролом и да су у потпуности претворени у пропагандну машинерију владајуће партије, као и да Скупштина Србије није место на коме народни посланици воде расправу о важним политичким питањима.

Додаје се да је изборни процес изманипулисан, да се гласачи уцењују и да бирачки спискови садрже на стотине хиљада умрлих лица, али и да корупција цвета и да се у јавном сектору запошљавају људи искључиво по политичкој лојалности.

У писму се наводи да је зато несхватљива „доследност“ с којом државе чланице ЕУ нису само пропустиле да заштите демократију у Србији, већ су уместо тога „промовисале аутократски режим који је демократију укинуо“.

„Уколико су нам демократски принципи важни, правац у коме Србија иде никако се не може назвати ‘добрим’. Једини правац у коме Србија иде је – правац који води у отворену диктатуру“, оценили су у ДЈБ и додали да „ниједна држава чланица ЕУ у сопственој земљи никад не би дозволила било шта од онога што сматра – добрим правцем за Србију“.

Из тог покрета су навели да је Европи потребан другачији пројекат, заснован на демократији, европским вредностима и суверенитету држава Европе и да ће у мају градјани имати прилику да кажу „не“ ЕУ бирократама.

„Градјани Србије, као толико пута до сада, стоје и стајаће уз грађане Европе којима демократија и европске вредности нису само празне политичке речи ЕУ бирократа и политичара на власти, већ насушна потреба свих градјана. ЕУ није Европа. ЕУ је зло које подржава зло на Балкану“, стоји у писму.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!