Прочитај ми чланак

ДИПЛОМАТСКИ СКАНДАЛ Амерички специјалац води протесте против Вучића?!

0

Ма колико се западне силе с Америком на челу трудиле да са себе скину сваку сумњу да имају везе с протестима који се под капом борбе за РТВ и рушења у Савамали месецима организују у Београду, а који директно треба да уруше врх државе, докази говоре супротно!

8

Соломон Блек на протесту „Не давимо Београд“, Фото: Ало!

 

Из Министарства спољних послова јуче није било могуће добити коментар поводом наших информација. И до сада су из тог ресора углавном изостајала реаговања поводом сличних ситуација. Како се спекулише у политичким круговима, у ову тему нико не жели да се меша и сви практично чекају да чују шта ће мандатар за састав нове владе Александар Вучић да каже.

Ма колико се западне силе с Америком на челу трудиле да са себе скину сваку сумњу да имају везе с протестима који се под капом борбе за РТВ и рушења у Савамали месецима организују у Београду, а који директно треба да уруше врх државе, докази говоре супротно!

Како „Ало!“ ексклузивно открива, у суботу је на скупу „Не давимо Београд“ учествовао и Соломон Блек из врха америчке администрације – Стејт департмента!

Фотографије до којих је наш лист дошао, црно на бело показују Блека који телефоном слика колону шетача који носе препознатљиву жуту патку, а с њим у друштву је и Денис Ибишбеговић, сарадник амбасадора САД у Београду Кајла Скота, који је у амбасади ангажован у политичком одељењу и практично је задужен за повезивање опозиције и невладиних организација.

И док из америчке амбасаде покушавају да са себе скину сваку одговорност за учествовање у протестима, слике говоре више од 1.000 речи и показују да су САД и те како с њима повезане и да на њима имају своје људе.

9

Не трпи притиске са стране: Вучић, Фото: Весна Лалић

 

У домаћој јавности већ месецима се полугласно наводи да западне амбасаде стоје иза протеста „Не давимо Београд“. Тада је амбасадор Кајл Скот навео да су такви наводи апсурдни и да ЕУ и Америка не организују и не плаћају екстремисте да праве хаос у Србији.

– САД блиско и свеобухватно сарађују са српском владом на јачању реформског пута Србије, за шта је гласало 85 одсто бирача на изборима. Амерички интереси се најбоље остварују кроз стабилност Србије и њен даљи напредак – навео је тада Скот.

Међутим, поставља се логично питање – откуд онда људи из врха америчке администрације и дипломатије на протестима?!

Како открива наш извор, Блек је одскора у Београду и његово појављивање није нимало случајно.

0

Денис Ибишбеговић, Фото: Ало!

 

– У дипломатским круговима се прича да је могуће да ће имати мандат од четири године, још се не зна на којој позицији. Када сагледате чињенице, то да долази из врха америчке администрације, сигурно је да овде неће кувати кафу, већ да има много важнији задатак и да ће бити на позицији која и те како има утицаја – наводи наш саговорник.

Није тешко закључити због чега се све ово дешава, јер западне силе користе овај опробани метод сваки пут када покушавају да сломе јаког лидера неке државе.

– Главни циљ је ослабити Вучића. Западу не одговара јак премијер који самостално доноси одлуке и јача Србију и њен положај на међународном плану. Свесни су да њему не могу да наређују, да он неће и никада није слушао њихове инструкције. Желе премијера којем ће говорити шта да ради, а то Вучић никада неће прихватити. Због тога свим средствима на њега врше притисак, финансирају и организују протесте којима је крајњи циљ да сруше Вучића, дестабилизују Србију и створе хаос – објашњава наш саговорник.

q

Укључен у политички живот Србије: Скот, Фото: Тањуг Оксана Тосикић

 

Скот ујединио „цензус коалицију“

За ангажованост Кајла Скота у политичком животу Србије има више примера. Тако је откривено да је у изборној ноћи, 24. априла, Скот посетио штабове опозиције, а да се посебно задржао код Демократске странке. Након тога је дошло до уједињавања опозиције и уследио је ноћни упад „цензус коалиције“ у просторије РИК-а.

Изборни резултати довели су до већих потреса у Србији, постојао је покушај да се оспори њихов легитимитет, те је то довело и до озбиљне кризе у земљи. Недавно се и сам премијер Вучић састао са Скотом и Мајклом Давенпортом због све затегнутијих односа, а састанак је деловао као хладан туш на двојицу дипломата јер се показало да је Вучић за њих тврд орах.

w

Откуд он на протестима у Београду?: Блек, Фото: линкедин

 

Предводио маринце у борбама

Ко је Соломон Блек? Како сам наводи на свом Линкедин профилу, он је стручњак за спољну политику, координацију запослених у влади, радио је и као саветник за политичке и антитерористичке акције подржавајући тимове за специјалне операције. Пише и да је предводио маринце у борбама, што му је, како каже, обезбедило неопходне вештине да објективно и аналитички решава критичне ситуације.

Хвали се и да му је то помогло да успостави продуктивне односе са широким спектром важних актера. Каже и да има позитиван утицај на животе других, те да је спреман да „све расположиве ресурсе уложи у најизазовније проблеме и пружи поуздане резултате“. Такође наводи и да је радио са широким спектром невладиних организација како би омогућио што бољу имплементацију одређених програма.