Прочитај ми чланак

ДИКТАТУРА СНС У ЧАЧКУ – Са седнице искључено 11 одборника опозиције

0

Након више дана физичких претњи, псовки и увреда од стране одборника Српске напредне странке данас је председник Скупштине града искључио 11 одборника опозиције, од којих 8 из одборничке групе Двери.

У крајње нерегуларним условима за одржавање седнице, са више говорница и у више сала, у једном тренутку и без директног телевизијског преноса, напредњачка власт и даље покушава да на силу донесе нови Пословник о раду Скупштине. Циљ напредњака је да се новим Пословником укину сва права опозиције и сломи чачански парламент као најважнија тачка отпора власти СНС у Србији.

И ако напредњаци са својим слугама из СПС, ДСС и ПУПС имају танку већину од 38 одборника ипак покушавају правним насиљем да донесу нови Пословник којим ће спречити да се уопште чује глас опозиције. Јасно је да они као танка већина могу донети било коју одлуку, али је њихов циљ да се приликом доношења лоших одлука уопште не чује глас опозиције.

Посебно је срамно понашање градоначелника Милуна Тодоровића који је јавно обећао да неће бити укинути ТВ преноси скупштинских заседања, а онда је јуче организовао заједно са Игором Трифуновићем прекид телевизијског преноса у тренутку када је са седнице искључен и народни посланик Двери Бошко Обрадовић само зато што је тражио да директни преноси морају бити враћени.

јуче се у Скупштини града појавило и приватно обезбеђење Српске напредне странке које је спречавало одборнике да присуствују скупштинском заседању а на позив полицији да дође и склони непознате батинаше СНС-а нико из Полицијске управе Чачак није се одазвао. Ово је слика парламентаризма како га схвата СНС од републичког до локалног нивоа, у коме ће постојати само они на власти, а свима из опозиције биће забрањено да говоре. Зато их толико боли Чачак, једна од ретких преосталих оаза демократије, опозиције и слободе говора у Србији. Одборници Српског покрета Двери настављају борбу против бахате и криминалне власти СНС-а, не плашећи се њихових батинаша и кажњавања свих врста.

Информативна служба Двери у Чачку