Прочитај ми чланак

Дачић: СПС и СНС су и даље сложна браћа

0

Дачић је рекао да са Вучићем ради „у потпуном складу“ , одбацивши било какву тврдњу о учешћу СНС у прљавој кампањи која се води против њега, навела је агенција Ројтерс.

Премијер Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је у суботу вече да његов коалициони партнер Српска напредна странка (СНС) не стоји иза покушаја његове дискредитације.

„Ово је напад на јединство владе и покушај одређених снага да изнуде ванредне изборе у тренутку када влада има много важнијих питања којима треба да се бави. Ми верујемо да је СНС је потпуно кредибилан партнер и желим да нагласим да постоји јединство унутар владе“, рекао је Дачић.

Агенција је додала да се Дачић тако дистанцирао од коментара које је раније у суботу Ројтерсу дао неимонавни високи функционер социјалиста који је рекао да иза прљаве кампање против премијера и лидера СПС стоји СНС.

Председник СПС и српске владе данас је на конференцији за новинаре рекао да покушај да се дискредутују и он и влада његовим довођењем у везу са Родољубом Радуловићем из криминалне групе нарко боса Дарка Шарића није успео.

Дачић је потврдио да се неколико пута сусрео са Радуловићем, али да је у том тренутку имао само полицијске информације на основу такозване Беле књиге, којом Радуловић није био означен као припадник криминалног клана. Он је додао да су подаци о томе архивирани како би били употребљени као средство политичке уцене када за то дође време.

(Ројтерс)