Прочитај ми чланак

Црна Гора се налази на ивици грађанског рата!

0

crna_gora_main_anadolija

Андрија Мандић, лидер Демократског фронта, изразио је данас забринутост да се Црна Гора налази на ивици грађанског рата и рекао да неће учествовати на састанку и седници проширеног састава колегијума са председником Скупштине Црне Горе Ранком Кривокапићем.

– И мимо тога ми не немамо поверење у Ранка Кривокапића јер је управо члан његове странке министар унутрашњих послова и један од кључних људи који је употребио силу над мирним и ненасилним демонстрантима који су протестовали. За вечерас је председништво Демократског фронта договорило да се посланици нашег политичког савеза окупе на главном подгоричком тргу, где смо такође позвали и друге посланике и колеге из опозиције који до сада нису учествовали у нашим протестима како би исказали солидарност и подршку против насиља и бруталности које је полиција применила против грађана Црне Горе, који су демонстрирали испред Скупштине – изјавио је Мандић за Курир.

Он је рекао да ће чланови Демократског фронта, као и остали демонстранти који су претходних дана подржавали протест опозиције у Подгорици, прошетати и вечерас улицама црногорске престонице.

– Наша је намера да вечерас прошетамо до зграде МУП, а то како ће се понашати полиција, много ме и не интересује. Знам да ћемо урадити све што је нашој моћи како бисмо упозорили да се Црна Гора налази на ивици грађанског рата и да репресија и бруталност које полиција показује није добра ни за кога – рекао је Мандић.

Извор: Курир