Прочитај ми чланак

ЦРНА ГОРА: „Само из Србије нема гласања, питао сам Вучића за помоћ“

0

Београд - Председник Нове српске демократије Црне Горе Андрија Мандић каже да је замолио премијера Вучића да помогне црногорским држављанима који живе у Србији.

20521836357ea2ea25ef40930628279_v4_big

Београд – Председник Нове српске демократије Црне Горе Андрија Мандић каже да је замолио премијера Вучића да помогне црногорским држављанима који живе у Србији.

Како наводи, замолио је Вучића да им помогне у остваривању права у својој матичној држави Црној Гори где се она еклатантно крше и да је веома задовољан како је српски премијер то примио.

Мандић после разговора са председником српске владе није хтео да открије шта му је Вучић рекао о проблемима које му је изнео.

Како је рекао за „Политику“, причао му је и о, како каже, лажном покушају државног удара у Црној Гори али је уверен да српски премијер може много да помогне у решавању свих тих проблема.

Коментаришући то да се пожалио и на то што црногорски држављани који живе у Србији не могу да гласају у Црној Гори и како Вучић ту може да помогне а да се не меша у унутрашње ствари друге државе, Мандић каже да је ту проблем што Црна Гора примењује различите аршине за држављане Црне Горе који живе у Србији и у свим другим земљама.

„Само они који живе у Србији не могу да гласају, али они у Луксембургу, САД, Канади, Немачкој могу, јер њима нису насилно одузета држављанства као онима који живе у Србији“, каже Мандић.

На питање да ли је са премијером Србије разговарао о покушају државног удара у Црној Гори, Мандић каже да је обавестио Вучића да је лажни државни удар очигледно дело црногорског режима, који је, ту нема, како тврди, никакве сумње био подржан од старе америчке администрације.

„Премијер није инсистирао на ономе што је саопштио након дешавања у Црној Гори. Подсетићу вас да је премијер Вучић прво саопштио да је извесни безбедњак из косовске администрације, Сељими, био упетљан у дешавања у Црној Гори. Што више података везаних за наш државни удар будемо сазнавали то ће нам бити лакше да откријемо дубину мреже које су постојале између разних безбедносних структура и режима Црне Горе“, каже Мандић.