Прочитај ми чланак

Покренут велики напад: Најјачи удар од почетка рата

0

Либанска милитантна група Хезболах данас је покренула најмање 30 напада дроновима на северни Израел, што је највећи напад дроновима од почетка сукоба у Гази пре осам месеци, рекао је безбедносни извор за Ројтерс.

Хезболах је саопштио да је лансирао ракете и наоружане дронове на девет израелских војних локација у координисаном нападу, појачавајући непријатељства на јужној граници Либана други дан заредом.

Напади су изведени у знак одмазде за израелски напад у уторак у којем је убијен виши теренски командант Хезболаха, пише британска агенција.

У саопштењу Хезболаха се наводи да је група дроновима напала седиште израелске северне команде, штаб обавештајних служби и војну касарну.

Телевизија Ал-Манар, која је повезана са том милитантном групом, известила је да је испаљено 100 ракета одједном. Израелска војска је претходно поручила да је из Либана лансирано најмање 40 ракета, а да су лакше повређене две особе.

Ватрогасно-спасилачка служба Израела известила је да је око 15 пожара избило као резултат ракетирања из Либана на Горњу Галилеју и Голан, као и падајућих гелера након пресретања ракета из Либана, преноси Тајмс оф Израел.

Израелски дневни лист Марив је известио да је из Либана укупно лансирано 150 ракета на северни Израел.