Прочитај ми чланак

ЦИРКУС: Довољно је рећи Шешељ и Мркоњић!

0

Циркус! Почасни председник СПС-а Милутин Мркоњић моли Шешеља да ургира код Вучића да га узме за министра и обећава да ће га заузврат „добро наградити“!

Војислав Шешељ (Фото: СРС)

Војислав Шешељ (Фото: СРС)

Мркоњић је, наиме, пре „100 година“ обећао лидеру радикала и свом пријатељу да ће му поклонити 20 „лакост“ мајица јер Шешељ има само две, а никако да му их однесе. На наше питање зашто је толико, њему сасвим несвојствено, „пробио рок“, он је урнебесно одговорио.

– Када предложи Вучићу који га слуша да ме узме за министра, ја ћу му однети мајице које сам му обећао, до тада ништа – изричит је био Мрка.

Шешеља је јуче ова „уцена“ слатко насмејала, па је поручио:

– Ма за 20 „лакост” мајица има да га предлажем даноноћно! – смејући се додао је Шешељ, а онда наставио озбиљно:

– Ако мене ико ишта буде питао, Мрка ће бити министар. Заиста, ако би се слушала моја реч, од свих социјалиста узели би само њега. Какав Дачич, каква Славица Ђукић и сви остали, Мрка је једини који нешто вреди и који ваља у тој странци – поручио је лидер радикала за „Ало!“.

Ово, иначе, није био први пут да смо морали да подсећамо Мрку на раније дато обећање. И прошлог пута, почетком априла, имао је оправдање:

– Ја се мом искреном пријатељу извињавам што нисам стигао да испуним обећање због кампање, у којој смо сада опасно, јер се трудимо да победимо све укључујући и њега. Али му зато преко вас поручујем да код куће већ имам 100 „лакост“ мајица, које ми је купила и бирала Бекута и обећавам да ћу ускоро да одем до њега и да му однесем бар 10. Однећу му цео спектар боја, али сам уверен да ће најбоље да му стоји црвена – рекао је Мрка. Ти изговори код Шешеља тада нису прошли:

– Прво, ја нећу 10 мајица када ми је обећао 20, и са мање од 20 нека ми се не појављује. Друго, од тог обећања прошло је више од годину дана! Треће, шта њега брига за кампању кад га је Дачић одавно отписао. Свиђа ми се то што је Бекута бирала мајице, јер једино она има укуса, а црвену боју бих носио, зашто да не, то је боја српске заставе – рекао је тада Шешељ.