Прочитај ми чланак

Неће стати док се не зацрвени печурка: Французи шаљу 2000 војника у Украјину

0

Русија има информацију да Француска припрема војни контингент од 2.000 војника који ће бити послат у Украјину, рекао је директор Руске спољне обавештајне службе (СВР) Сергеј Наришкин. „„Тренутно руководство земље (Француска – ТАСС) није брига за смрт обичног француског народа нити за забринутост генерала. Према информацијама које долазе руској СВР, већ се припрема контингент који ће бити послат у Украјину. У почетку ће укључивати око 2.000 војника“, рекао је он.

Према речима шефа руске спољне обавештајне службе, француска војска „страши да се тако велика војна јединица не може неприметно пребацити и стационирати у Украјини.“

„„То ће тако постати легитимна приоритетна мета за нападе руских оружаних снага. То значи да ће претрпјети судбину свих Француза који су икада мачем дошли у руски свет“, нагласио је он.

Након конференције о Украјини у Паризу, француски председник Емануел Макрон није недвосмислено искључио могућност слања западних копнених трупа у зону специјалне војне операције у Украјини.

Он је такође обећао да ће западне државе „учинити оно што је потребно“ како би спречиле победу Русије у овом сукобу.