Прочитај ми чланак

БОШКО: Родољуби на фер изборима да изађу уједињени, Вучић мора да оде

0

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је да та странка тражи оставку председника државе Александра Вучића и комплетне Владе Србије, као и ванредне изборе на свим нивоима.

„Још од 27. фебруара (то тражимо) када је Вучић у Бриселу прихватио да спроводи противуставни француско-немачки споразум о признању лажне државе Косово“, рекао је Обадовић за лист Нова, поводом изјаве Вучића да ће избора бити одмах чим их неко из опозиције затражи.
Он је рекао и да Двери „немају никакав проблем са повећањем цензуса“, о чему је као могућности недавно говорио Вучић, с тим што сматрају да је изборна реформа у демократским земљама ствар договора власти и опозиције, и да се никад не ради уочи избора и не важи за прве, него тек за наредне изборе.

Он је истакао да сматра да „патриотска опозиција на следеће изборе на свим нивоима треба да изађе уједињена у један заједнички предизборни блок који би добио најмање између 15 и 20 одсто гласова, а самим чином формирања постао највећа опозициона политича снага и друга политичка опција у Србији“.

„Ми већ имамо одличну сарадњу унутар државотворног блока патриотске опозиције, где бих посебно издвојио Српску странку Заветници, на челу с Милицом Ђурђевић Стаменковски, и Покрет за одбрану Косова и Метохије на челу са професором Милошем Ковићем“, рекао је Обрадовић.

Коментаришћи то што је председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић примио недавно од министра одбране Милоша Вучевића реплику средњовековног мача, по завршетку Високих студија безбедности и одбране, он је навео да је „у нормалним временима нормално да се политичари стално усавршавају у послу којим се баве“.

„Ово се посебно односи на високе студије безбедности при министарству одбране, али ово данас нису нормална времена нити ова власт води државу на исправан начин. Зато бих избегао тако нешто у корумпираном систему који су садашни властодршци потупно укаљали и обесмислили“, рекао је Обрадовић.