Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Шешељ, Дачић и Палма направили увертиру коалиције за Београд

0

Добили су налог да ниједан режимски глас не сме остати испод цензуса. Њихова коалиција у Мионици је и резерва за одбрану власти на републичком нивоу, тврди за Недељник.рс лидер Двери Бошко Обрадовић.

Да ли сте се покајали за гађање Мартиновића компјутерским мишем и како одговарате на оптужбе од стране СНС да сте фашисти?

Занимљиво. Управо у деловању СНС имате неке елементе фашизма: култ личности вође, батинашки партијски одреди који пребијају опозиционаре и новинаре… За мене је велика увреда када ме неко назове фашистом, јер сам припадник народа који је страдао од фашизма. Посебно је проблем када то уради Александар Вучић – лични пријатељ ратних злочинаца и савремених фашиста Клинтона, Блера, Шредера, Харадинаја, Тачија и Сороша. Грађани ме нису изабрали да ћутим у Народној скупштини већ да говорим и да се борим против ове криминалне власти.

Хоћете ли на разговоре са Вучићем о КиМ и какав је ваш предлог решења косовског питања?

Вучић тражи саучеснике за издају КиМ и у Дверима их неће наћи. Решење је прекид погубних преговора на нашу штету у Бриселу, повратак у СБ УН где имамо савезнике у Русији и Кини, позивање на Резолуцију 1244 која подразумева враћање српског државног особља на КиМ… Право питање је зашто се Вучићу толико жури кад геополитичко време коначно ради за нас. Очито је нешто обећао Западу када су га довели на власт. И сада то мора да потпише у 2018. години: ради се о признању независности Косова.

Шта планирате за београдске изборе? Јесу ли за вас прихватљиви Драган Ђилас? Вук Јеремић?

На градским изборима у Београду Двери, пре свега, кандидују своју породичну политику: да Београд постане породичан град, као и децентрализацију града: да се свим градским општинама врате њихови изворни приходи и имовина. Отворени смо за сарадњу са другима у опозицији, у коју не рачунам Вучићеве сараднике из ЛДП, ЛСВ и СРС. Ово се посебно односи на борбу за фер и поштене изборне услове и слободу медија. Оно што је нама битно је следеће: да се сви изјаснимо по питању борбе против криминала и корупције. Јер ако су за све нас Весић и Мали зрели за затвор, и не желимо да се такви понове у новој власти – онда расту шансе за договор у опозицији. Ако неко жели да смени Вучићеву екипу да би се вратила или дошла друга екипа која ради на исти начин – нека не губи време са Дверима, ми у томе нећемо учествовати.

Војислав Шешељ, Ивица Дачић и Драган Марковић Палма најављују формирање патриотског блока и излазе заједно на локалним изборима у Мионици? Да ли то угрожава Двери?

Напротив. То је права ствар. Сада се показало истинитим оно што тврдим месецима уназад: да је Војислав Шешељ лажна опозиција и да је суштински део Вучићевог режима. У Мионици излази заједно на локалне изборе са СПС и ЈС, а у Костолцу са ПУПС-ом, иако се клео да никада неће ићи у предизборне коалиције, а све са идејом да се после избора договоре са СНС. Дакле, добили су налог да ниједан режимски глас не сме остати испод цензуса. То је увертира за Београд и резерва за одбрану власти на републичком нивоу.

Истовремено, то је и одговор на прави Патритски блок који су Двери формирале око борбе за очување КиМ у саставу Србије са Миланом Стаматовићем, Слободаном Самарџићем, Драганом Тодоровићем, Марком Јакшицем, Славишом Ристићем, Драганом Трифковић и Дејаном Мировићем. Оно што је добро: нико више после свега не верује Војиславу Шешељу јер игра како Вучић свира и он полако одлази у политичку прошлост.