Прочитај ми чланак

Бојан Младеновић (СРС, Вождовац): Режим се плаши радикала!

0

boki 4 akcija~1

Српска радикална странка је под медијском блокадом, јер је СНС режим у страху од Војислава Шешеља и истинске родољубиве партије у Србији. Ово у интервјуу за „Србин инфо“ истиче Бојан Младеновић, кандидат радикала за председника општине Вождовац.

Какав резултат очекујете на изборима?

– Морамо у обзир да узмемо чињеницу да пуних деветнаест месеци нико из СРС-а није гостовао ни на једној телевизији са националном фреквенцијом. То јасно показује да режим у Србији страхује једино од Српске радикалне странке, јер са свима другима сарађују на различитим нивоима власти. За разлику од свих других који у кампањи троше десетине милиона динара на билборде, плакате и куповину гласова, кампања Српске радикалне странке биће веома скромна.

Наши кандидати су обични, поштени и нормални људи који никада не би прихватили да их зарад успеха на изборима финансирају тајкуни. Нажалост, без новца и медија тешко је остварити жељени резултат. Охрабрује нас чињеница да све више грађана Србије схвата да је српски парламентаризам много изгубио због тога што у Народној скупштини нема српских радикала. Без радикала нема ни опозиције! То се најбоље види у Народној скупштини Републике Србије, а исто је и на Вождовцу. Општину су до 2008. године водиле демократе а након тога СНС и ДСС.

И једни и други обећавали су много, а нису урадили ништа. Опште незадовољство грађана и веома лоше стање у нашој општини најбоља су препорука Српској радикалној странци – поручује Младеновић, који је завршио Природно-математички факултет, ожењен је супругом Иваном и има ћерку Емилију и сина Николу.

Уколико вам се пружи могућност, са којим партијама бисте формирали  владајућу коалицију?

– Власт бисмо волели да формирамо сами, јер би то био гарант да ће на Вождовцу коначно кренути да се ради и да ће актуелно руководство општине одговарати за бројне злоупотребе. Ко потроши више од пет милиона динара на уређење терена за боћање, по нашем мишљењу, мора у затвор.

С којим партијама никако нећете улазити у коалицију?

– Са Српском напредном странком. Општинска власт није радила у интересу грађана већ је била подређена  личним интересима функционера СНС-а, њихових финансијера, кумова и пријатеља. Напредњаци су на Вождовцу запослили велики број страначких активиста из читавог Београда.

Који је ваш предизборни слоган?

За разлику од других странака које за сваке изборе смишљају нову превару за грађане и нове слогане, ми своје ставове не мењамо од данас до сутра. Зато у кампањи користимо традиционални радикалски слоган „Србија је вечна док су јој деца верна“, као и „Једина права – Српска радикална странка“.

Општина Вождовац има много проблема?

– Пре свега злоупотреба буџетских средстава, ненаменско трошење новца и неконтролисано запошљавање партијских кадрова. Без обзира на то што је тешка економска ситуација, домаћинским располагањем буџетом, поштеним и преданим радом могу решити горући проблеми наше општине – закључује Младеновић.

(Србин.инфо)