Прочитај ми чланак

БАКИРЕ, ШТЕТОЧИНО: Подле намере лидера СДА

0

Из владе Србије поручују да је Изетбеговић скандалозним изјавама у Новом Пазару хтео да наруши добре односе Срба и Бошњака у Санџаку.

bakirIzetСкандалозна изјава председавајућег Председништва БиХ и лидера СДА Бакира Изетбеговића у којој је изједначио Републику Српску и Санџак по својој прилици неће бити тек тако заборављена и погоршаће односе Београда и Сарајева.

У СНС намеравају да тим поводом сазову хитну седницу врха странке, а министар правде Никола Селаковић поручује да Србија неће толерисати такве провокације.

Потпредседник СНС Милош Вучевић затражио је од лидера странке Александра Вучића да у року од 72 сата сазове седницу Председништва СНС поводом изјаве Изетбеговића у Новом Пазару.

Вучић одлучује о седници

На питање Курира које кораке ће СНС предузети и шта очекује од те седнице, Вучевић је рекао да је у питању подршка мандатару и влади Србије.

– Очекујем јасну подршку политици владе Србије и Александра Вучића за добросуседске односе и регионалну сарадњу, и очување националних интереса наших сународника у окружењу – рекао је Вучевић и додао да ће о датуму седнице одлучити Вучић.

Министар правде Никола Селаковић рекао је јуче да између Рашке области и РС нема знака једнакости.
– То можда могу да буду нечији пусти снови. Добросуседске односе, добар однос између Срба и Бошњака и Бошњака и муслимана у Рашко-полимској области не треба и не може да загађује било ко ко долази са стране. Нећемо толерисати да нам неко дође у нашу кућу и да нам гура прст у око и да нас провоцира – рекао је Никола Селаковић.

Тим поводом огласио се и председник РС Милорад Додик, који је рекао да се одласци Изетбеговића у Нови Пазар и доласци Вучића у Бањалуку ни по чему не могу упоредити.

Нису за поређење

– Ни по чему се не могу поредити Изетбеговић и Вучић, ни по политикама које спроводе, ни по мотивима посете, ни по начину на који живе свој људски и политички живот. Док Изетбеговић потпирује ватру, премијер Вучић настоји да је гаси – рекао је Додик.

Подсетимо, осим што Изетбеговић пре доласка у Нови Пазар није обавестио владу Србије о својој посети том граду, он је практично изједначио Републику Српску и Санџак, који је само регион у Србији.

– То што Београд није обавештен не значи да га заобилазимо. Исто вам је то као кад председник Србије Николић и премијер Вучић посећују Бањалуку и Требиње, па ми то не сматрамо заобилажењем Сарајева – рекао је он.