Прочитај ми чланак

Адвокат Владимир Гајић (Народна странка): Златановићеве речи нису чак ни прекршај!

0

Познати адвокат Владимир Гајић, потпредседник Народне странке, огласио се вечерас на Твитеру поводом срамног и бруталног хапшења Дејана Златановића, главног и одговорног уредника Србин.инфо, кога су у среду увече након протеста на сред улице напали и отели Вучићеви полицајци из УКП из одсека зa борбу против тероризма и екстремизма!

„Велика је свињарија хапшење г. Златановића, а поготово правна квалификација тужиоца на основу које је одређено задржавање. То што је рекао није чак ни прекршај. Човек је при томе новинар, мада видим да новинарске солидарности нема. Јбга, није In..“, написао је Гајић.

Он је приметио гласно у срамно ћутање тзв. новинарске струке и медијских радника у Србији (Вучићевих и тзв. опозиционих медија) јер објављују идентичне текстове ликујући над хапшењем новинара и инвалида у Србији, отмицама невиних људи на улици и прогоном критичара режима које потом јавности представљају као атентаторе на лик и дело Александра Вучића и Уставни поредак Србије.

Хапшење Дејана Златановића осудило је Удружење новинара Србије (УНС) и Синдикат новинара Србије (СИНОС), који су се огласили данас саопштењем и послали га свим редакцијама у Србији (НИСУ ОБЈАВИЛИ!!!!!).