Прочитај ми чланак

Спрема се чистка Тадићевих људи у ДС?

0

Спрема се чистка у ДС 5. октобра?
Председник ДС Борис Тадић спреман је да жртвује неке потпредседнике странке како би спасао партију од цепања, али и задржао лидерску позицију, пише Курир.

Према тврдњама тог листа, Тадић још није одредио датум ванредне изборне скупштине ДС, али, како је речено Куриру у врху Демократске странке, разматра се идеја да она буде заказана симболично 5. октобра.

 

Извор Курира из врха ДС-а каже да је свима јасно да нема много времена да се изврши реформа странке и да за сада све указује на то да ће се два најјача човека у ДС-у Борис Тадић и Драган Ђилас, о чијем наводном сукобу се писало у медијима, договорити.

 „Свако друго решење води ка хаосу у ДС“, додаје извор Курира из ове странке.

Он открива да су на седници Председништва странке само двојица функционера затражила одржавање изборне скупштине ДС.

 

„(Душан) Петровић, (Драган) Шутановац и (Јелена )Триван коментарисали су да је то непотребно јер би то, наводно, довело до распиривања сукоба. Ђилас и (Бојан) Пајтић ћу ћутали, а Тадић није одбацио ту могућност“, наводи саговорник Курира.

Подсетимо, медији су јуче пренелии да је Драган Ђилас дао рок од две недеље Борису Тадићу да „очисти“ странку од оних функционера који су је компромитовали и довели до лоших резултата, тражећи уствари да се Тадић одрекне својих најближих сарадникакао као што је  Вук Јеремић, доскорашњи министар спољних послова . Јеремић је јуче рекао да до њега нису дошле информације о томе да је Ђилас дао рок Тадићу, оповргавајући при том тврдњу да ће се прикључити партији Ивице Дачића.

 

(Курир)