Прочитај ми чланак

Ресетњиков: Министарка саботира споразум о Јужном току

0

gasprom-juzni-tok

Министарка енергетике Зорана Михајловић саботира споразум председника Србије и Русије Томислава Николића и Владимира Путина, рекао је у интервјуу за нови број недељника НИН Леонид Ресетњиков, директор Руског института за стратешке студије (РИСИ), који је формиран под покровитељством председника Русије, а недавно је отворио представништво у Београду.

„Николић и Путин су разговарали о питањима везаним за изградњу Јужног тока. Нажалост, став Србије о томе прилично је недоследан – два председника се договарају о једном, а затим српска министарка енергетике износи измењени став који Русија не може да одобри“, рекао је Ресетњиков.

Он је истакао да је још прошлог септембра руски председник рекао Николићу да се у Србији усагласе ставови око Јужног тока, јер је немогуће да председник државе говори једно, а његова министарка нешто сасвим супротно.

„У протеклој години никаквих промена у том смислу није било и Михајловић наставља да саботира споразум двојице председника“, рекао је директор РИСИ.

Он је подсетио да се, поводом последњег сусрета лидера две земље, у српским медијима појавила вест да је Путин рекао Николићу – „договорите се, на крају, ко је газда у кући“.

„Званични руски медији нису пренели те речи, али у принципу немамо разлога да сумњамо да је Путин могао тако нешто да изјави“, рекао је, између осталог, Ресетњиков и истакао да „конфузија и оклевање у српском руководству, када десна рука не зна шта ради лева, не могу да не изазову недоумице код руских власти“.

(ФоНет)