Прочитај ми чланак

Путин и Лукашенко разговарали 14 сати

0

У осврту на недавну посету руског председника Минску, извори блиски прес служби председника Белорусије открили су неке интересантне детаље посете

Званична посета председника Русије Владимира Путина Минску трајала је 25 часова, од којих је чак 14 руски председник провео разговарајући и радећи са лидером Белорусије Александром Лукашенком, јављају телеграм канали блиски прес служби белоруског председника. 

Шеф руске државе допутовао је у четвртак касно увече у званичну посету Белорусији. Лукашенко га је дочекао на аеродрому.

Како откривају извори блиски белоруском лидеру, Лукашенко је Путина одмах по доласку позвао у једно оближње село код Москва, где су председници заједно вечерали у неформалној атмосфери. Разговор је трајао четири сата, а лидери су се растали тек око пола четири ујутру.

У петак, Лукашенко и Путин су разговарали у ужем и проширеном формату, а потом и са медијима. Након овога, председници су наставили дијалог на радном ручку.

Путин је око поноћи напустио Белорусију, а до аеродрома га је испратио Лукашенко.

Лидери су за тих 14 сати успели да разговарају о свим питањима, о којима је требало да се дискутује, договорили су се о даљим контактима, а Путин је Лукашенка, такође, позвао у госте.