Прочитај ми чланак

Ужичани блокирали град и пут за Златибор! Ивана Парлић за Србин.инфо са лица места

0

У организацији "Да (НЕ) дишемо Дубоко" одржан четврти народни протест испред Градске куће у Ужицу поводом пожара на депонији Дубоко.

Иако је пожар пре неки дан угашен, на протесту је организовано потписивање петиције за затварање депоније због угрожавања живота људи и еколошког загађења.

Народ је чак и блокирао пут за Златибор, а са лица места за Србин.инфо говори Ивана Парлић, потпредседник Народне странке и кандидат Народне листе на предстојећим локалним изборима у Ужицу.

Она је открила да је министар здравља Златибор Лончар донео срамотну забрану лекарима да се обрате народу на овом протесту и причају о последицама по здравље због сагоревања отровних материја са депоније.

Потпредседница Народне странке и кандидат за градоначелника Ужица је оценила да корупција разара тај град и додала да би по преузимању те функције најпре позвала ревизоре да провере све уговоре које је Град склопио у претходних 15 година.

„Каста људи блиских СНС живи свој сан, њихове фирме исисавају новац из буџета, док су многи грађани на ивици сиромаштва, родитељи деци не могу да приуште основне ствари, неопходне за живот“, рекла је Парлић испред коалиције „Најбоље за Ужице“ коју поред Народне странке чине и Двери и Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС).