Прочитај ми чланак

Држава Србија више не постоји? Рафали поново одјекују Суботицом, мигранти дивљају!

0

После једног дана затишија у насељу Хајдуково код Суботице, када је српска полиција недавно из шуме у којој су се сукобили криминалци који контролишу трговину људима и изнела мртве и рањене, синоћ су настављени сукоби ових група на неколико места у околини Суботице.

Како сазнају медији и синоћ се пуцало у околини Суботице и то на неколико места. Како каже наш саговорник, стигли су извештаји о пуцњави на неколико места у околини овог града који већ месецима, ако не и годинама муку мучи са бандама кријумчара људи који практично контролишу делове шуме од Суботице ка мађарској граници.

„Пуцњава се јуче чула у Хајдукову, Маковој седмици и код Палића. Не знам да ли је неко убијен или рањен. У среду је било затишије, није било пуцњаве. Пре тога, у уторак, било је сукоба, а била је и полиција. Један мигрант је погинуо, а двојица су рањена. Скоро сваке ноћи чују се рафали, ово је страшно шта се дешава“, каже за портал Нова.рс један Суботичанин.

По његовим речима људи у приградским насељима морају да се крију по кућама, јер изнад њихових глава фијучу куршуми, а по неко зрно заврши и у зиду. Страх је велики, а пуцњава почиње чим падне мрак, већ око 21.00 час, док људи још седе у баштама, после врелих дана.

У полицији је потврђено да се у ноћи између четвртка и петка догодила пуцњава.

„За сада нема извештаја о погинулима и повређенима. Полиција је на терену, а припадници Интервентне полиције и Жандармерије поставили су контролне пунктове“, речено је из ПУ Суботица.

Већ дуже од годину дана трају сукоби неколико група кријумчара људи који се боре за превласт око уносног посла кријумчарења миграната преко српско-мађарске границе. Те банде криминалаца који зарађују на муци својих земљака, наоружане су до зуба, а све чешће и више се употребљава и аутоматско оружје. Пуца се рафално, не штеди се, а полицијске акције у којима буде заплењен понеки „калашњиков“, по свему судећи, не дају веће резултати.

Пре скоро тачно годину дана, почетком јула прошле године, догодио се још један сукоб међу криминалцима, када је једна група упала у камп друге групе.

Авганистанац (26) који је касније ухапшен, отворио је ватру по људима који су били у шаторима. Једна особа је убијена, неколико их је рањено, укључујући и девојчицу од 16 година. Ситуација од тада не да се није поправила, већ се погрошала, јер су пуцњаве толико учестале да је лакше забележити ноћи када се рафали не чују.